Ümit Özdağ'ın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

Ümit Özdağ'ın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama suçlamasıyla yargılandığı dava 11 Haziran'da görülecek. Savcılık, Silivri'de tutuklu bulunan Özdağ'ın 1 yıl 10 ay 15 günden 7 yıl 10 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.

Özdağ hakkında, “zincirleme şekilde basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün ile 7 yıl 10 ay 15 gün arasında hapis cezası verilmesi istemiyle iddianame düzenlenmişti. Özdağ bu suçlamalara cevap vermek için 11 Haziran'da Silivri'de hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAMESİ 78 GÜN SONRA YAZILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ümit Özdağ hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 216/1. maddesindeki, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 78 günlük tutukluluğunun ardından iddianame düzenlendi.

İddianamede, Özdağ'ın atılı suçu basın ve yayın yoluyla ve zincirleme şekilde işlediği gerekçesiyle 7 yıl 10 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN