Uzaklar artık daha yakın! Ankara, Eskişehir, Sivas, İstanbul, İzmit… Herkes dört gözle bunu bekliyordu

Uzaklar artık daha yakın! Ankara, Eskişehir, Sivas, İstanbul, İzmit… Herkes dört gözle bunu bekliyordu

Ankara, Eskişehir, Sivas, İstanbul ve İzmit'te yaşayanlar bu haber ile sevinçten havalara uçuyor. 41 şehri kapsayan yeni proje yola çıktı geliyor. Uzaklar artık daha yakın olacak. İşte tüm detaylar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde 41 şehri ilgilendiren yüksek hızlı tren müjdesi ile yüzleri güldürdü. Katıldığı bir programda 53 şehirde hızlı tren hattının bulunacağını belirten Uraloğlu, 12 şehirde YHT hattının faaliyette olduğunu belirtti. Kısa bir süre içerisinde hayata geçirilecek yeni projelerin detayları da belli oldu. İşte tüm detaylar…

YATIRIMLAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Katıldığı programda elektrikli araçlarla ilgili yöneltilen sorulara yanıt veren Bakan Uraloğlu, 2053'e kadar sıfır emisyon anlayışının benimseneceğinin altını çizdi. Türkiye'deki otoyol işletmeciliğinin önemli bir seviyeye ulaştığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, 7 firma tarafından faaliyetlerin devam ettiğini söyledi. Kanal İstanbul hazırlıkları hakkında bilgi veren Uraloğlu, proje çerçevesinde konut rezerv alanlarının bulunabileceğinin de altını çizdi.

yht.jpg

YALNIZCA 80 DAKİKADA GİDİLECEK


Yapılan açıklamada en dikkat çeken Proje ise Ankara ile İstanbul arasında kısaltacak YHT hattı oldu. Günde binlerce kişi tarafından kullanılan yeni YHT hattı ile birlikte uzaklar yakın oluyor. Ankara ve İstanbul arasında yolculuk yapacaklar yalnızca 80 dakikada istedikleri noktaya ulaşabilecek. Projenin tamamlanması ise 5 yıl gibi bir sürede olacak.

hizli-tren.jpg

HANGİ İLLERE YÜKSEK HIZLI TREN GELECEK?

Yüksek hızlı tren hattının hangi illerden geçeceği ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Bakan Uraloğlu tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Ankara, Eskişehir, İstanbul, Sivas, Yozgat, Konya, Karaman ve Bilecik’ten geçeceği aktarıldı.

antep-hizli-tren.jpg


41 şehrin daha projeye dahil edileceğini belirten Bakan Uraloğlu, hatların kapıkule'den başlayarak İstanbul, Ankara, Konya, Karaman, Aksaray, Ulukışla, Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep gibi şehirleri kapsadığını söyledi. Karadeniz kıyısı içinde müjdeyi veren Bakan Uraloğlu, Samsun'dan başlayarak Sarpa kadar uzanan bir hattın daha Yolda olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra Sivas'tan Erzincan'a ve Kars'a kadar da yeni hatlar yapılacak.

tren-turkiye-hizli.jpg

PROJELER NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Yeni projeler hakkında açıklamalarına devam Bakan Uraloğlu, tamamlanma tarihleri hakkındaki detayları da paylaştı. Projeler kapsamında ilk etapta 2028,2035 ve 2053 tarihlerini işaret eden Bakan Uraloğlu, hızlı tren hatlarının bu tarihler arasında hizmete açılacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN