Vanadaki kesinti üreticiyi vurmaya devam ediyor: Tonlarca süt çöpe gidecek

Vanadaki kesinti üreticiyi vurmaya devam ediyor: Tonlarca süt çöpe gidecek

Ülke genelinde 24 Ocak'ta sanayi tesislerinde haftanın 3 günü elektrik kesintisi uygulanacağı için süt sanayicileri, mağdur olacaklarını belirterek "Üreticiden süt alabilmemiz için fabrikayı çalıştırmamız gerekir. Yetkililerin bu konuda duyarlılık gösterip süt fabrikalarını kesintinin dışında tutmasını bekliyoruz" dedi.

Ülke genelinde 24 Ocak'ta saat 00.00'dan itibaren organize sanayi bölgeleri ve dışındaki sanayi tesislerinde haftanın 3 günü elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Sanayideki bu elektrik kesintileri, çiğ süt üreticisini vuracak. Çünkü çiftçiden günlük süt alarak işleyen süt fabrikaları, elektrik kesintisi uygulanacağı için sütü işleyemeyecek. Sütü işleyemeyecekleri için de üreticiden süt alamayacak.

Elektrik kesintisi ile fabrikalarda üretim dursa da, ineğin memesi kapatılamayacağı için üretici de sağıma devam edecek ve sağılan sütler boşa gidecek.

'SÜT FABRİKALARI KESİNTİNİN DIŞINDA TUTULSUN'

Dünya'dan Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre; süt sanayicileri, elektrik kesintisinde kendilerine pozitif ayrımcılık yapılmasını talep ederek şöyle konuştu:

"Üreticiden süt alabilmemiz için fabrikayı çalıştırmamız gerekir. Bu nedenle süt fabrikalarının bu kapsamın dışında tutulması binlerce süt üreticisi için büyük önem taşıyor. Yetkililerin bu konuda duyarlılık gösterip süt fabrikalarını kesintinin dışında tutmasını bekliyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN