Yağışlar bastırdı su arttı: Bozkır Barajı’ndan sevindiren haber: Su seviyesi 1 haftada 1 metre yükseldi

Yağışlar bastırdı su arttı: Bozkır Barajı’ndan sevindiren haber: Su seviyesi 1 haftada 1 metre yükseldi

Son günlerde Konya’da etkili olan kar yağışı Bozkır Barajı’nda suyu artırdı. Öyle ki yağışlarla birlikte su seviyesi 1 haftada 1 metre yükseldi.

Konya’nın Bozkır ilçesinde etkili olan kar yağışı, bölgedeki Bozkır Barajı’na nefes oldu. Kar yağışının ardından barajın su seviyesinde önemli bir artış yaşandı.

SU SEVİYESİ 1 HAFTADA 1 METRE YÜKSELDİ

Bölgede etkisini gösteren yağmur ve kar yağışı sonrasında baraj doluluk oranının hızla yükseldiği gözlemlendi. Bozkır Barajı’ndan paylaşılan anlık görüntüler, suyun hacimsel olarak arttığını ve baraj doluluğunun belirgin şekilde yükseldiğini gösterdi.

bozkir-baraji-1.jpg

Son verilere göre, barajdaki su seviyesi sadece son 1 haftada yaklaşık 1 metre yükseldi. Yetkililer, devam eden yağışların barajdaki doluluk oranına olumlu etki ettiğini ve bölgenin su ihtiyacına önemli katkı sağlayacağını aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN