Yazın 5 liradan satıyordu, kışın 17 oldu! Tel altlarına diktiği üründen kazanç patlaması: Pazarda daha da pahalıya gidiyor

Yazın 5 liradan satıyordu, kışın 17 oldu! Tel altlarına diktiği üründen kazanç patlaması: Pazarda daha da pahalıya gidiyor

Verimli topraklar sayesinde birbirinden çeşitli ürünlerin üretilmesi en çok da çiftçinin işine yarıyor. Bu ürün ise yazın 5 liradan satılırken kışın 17 liralara kadar çıktı. O vatandaş ise tel altlarına diktiği üründen resmen kazanç patlaması yaşamaya başladı. Pazarda çok daha pahalıya satılırken kazancını artırmayı başardı…

Hürriyet’te yer alan habere göre, Amasya'da bir çiftçi domates sırasında bulunan direklerin altındaki boş kısımlara patlıcan dikmeye başladı. Yaz boyunca satış yapan bu çiftçi havaların soğumasına rağmen patlıcanları sökmedi ve yetiştirmeye devam etti. Şimdilerde ise hala diktiği patlıcanları toplayan vatandaş, yaz aylarında kilosunu 5 liradan satarken kış aylarında ise 3 katına çıkararak 17 liraya satmaya başladı.

DOMATESLERİ SÖKTÜ PATLICANLA DEVAM ETTİ

Amasya’nın Aksalur köyüne bağlı Çay mahallesinde yaşayan Mehmet Çilli, 9 dekarlık serasında yaz boyu ailesiyle beraber domates yetiştirdi. Domates dışında direklerin altında boş kalan kısımları ise patlıcan diken Çilli, domateslerin yanı sıra bir de patlıcan satmaya başladı. Yaz mevsiminin sona ermesiyle beraber domates bitkilerini söken çiftçi, patlıcanların ürün vermeye devam ettiğini görünce sökmeyip büyütmeyi sürdürdü.

yeni-proje-2-001.jpg

Özellikle de son 2 aydır oldukça iyi verim alan Çilli, kilosu 10 liradan pazarlayarak ülkenin dört bir yanına gönderiyor. Öte yandan patlıcanlar pazar tezgahında ise 35 liralara kadar çıkıyor.

yeni-proje-3-001.jpg

YILBAŞINA KADAR SÖKMEYİ DÜŞÜNMÜYOR

76 yaşındaki Çilli, yılbaşına kadar patlıcanları sökmeyi düşünmediğini ifade ederek, “Tel altlarına patlıcan dikmiştik. Burada 9 aydır patlıcan topluyoruz. Kimse tahmin etmezdi. Havanın çok soğuk olmaması etkili oldu. Allah bereket versin. İyi para kazandık” dedi.

yeni-proje-4-001.jpg

Patlıcanların lezzetini öven çiftçi, “Bu lezzeti Antalya’da bulamazsın. Biz burada doğal yetiştiriyoruz. Ayrıca serada patlıcan çok nazik ve kaliteli olur” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN