Yeniden Refah Partisi: İkinci İmamoğlu dönemi istemiyoruz

Yeniden Refah Partisi: İkinci İmamoğlu dönemi istemiyoruz

Yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak konusunda ne yapacakları merak edilen Yeniden Refah Partisi Sözcüsü Suat Kılıç, İmamoğlu ve yönetime yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıç, İstanbul'da birçok sorunun devam ettiğini ifade ederek, ikinci bir İmamoğlu dönemi istemediklerini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Sözcüsü Suat Kılıç ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Kılıç, İstanbul'daki İmamoğlu yönetimini eleştirdi ve bu dönemin yüksek faizle borçlanma, altyapı ihmali ve yerel yönetimde kültürel ve manevi değerlere katkı eksikliği gibi sorunlarla dolu olduğunu belirtti. İkinci bir İmamoğlu dönemini istemediklerini vurguladı.

8540896.jpgYeniden Refah Partisi Sözcüsü Suat Kılıç

ADAYLARINI ÇEKECEK Mİ?

AK Parti ile ittifak konusunda, Yeniden Refah Partisi'nin adaylarını çekmeyeceğini söyleyen Kılıç, ancak belirli koşullar altında İstanbul için ittifak düşünebileceklerini ifade etti. Bu kararın Genel Başkan Fatih Erbakan tarafından verileceğini ekledi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna da değinen Kılıç, sorunun çözümünde adalet ve hakkaniyet eksikliğine dikkat çekti. 1999 sonrası sigortalı olanların emeklilikte büyük kayıplara uğradığını, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

8540899.jpg

Diyarbakır Kulp'taki kaymakam ile imam arasındaki hutbe tartışmasına da değinen Kılıç, hutbenin tam olarak okunması gerektiğini, aksi durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Kaymakamın idari soruşturma açması gerektiğini, ancak fiziksel bir temas iddiasının doğru olup olmadığının incelenmesi gerektiğini belirtti.

İsveç'in NATO üyeliği konusunda, Yeniden Refah Partisi olarak İsveç'in şu anki durumuyla NATO'ya katılmasına ret oyu kullanacaklarını açıkladı Kılıç. Merkez Bankası yönetiminin imaj ve güven kaybına yönelik endişelerini de dile getirdi ve iddiaların üzerine gidilmesi gerektiğini ifade etti. Yanlış bir durum varsa düzeltilmesi, yoksa Merkez Bankası yönetimine destek çıkılması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN