Yeniden Refah'ta Cumhur Krizi: Karşıtlar Elif Erbakan'dan haber bekliyor

Yeniden Refah'ta Cumhur Krizi: Karşıtlar Elif Erbakan'dan haber bekliyor

Fatih Erbakan, MKYK üyelerinin Cumhur'a katılmayı yüzde 60 oranında istemediklerini dile getirmişti. Dünse ani bir kararla ittifaka katılma kararı alan YRP MKYK üyelerinin bir bölümünün anlaşmadan habersiz olduğu öğrenildi. İddiaya göre parti kurucusu Necmettin Erbakan'ın kızı ve Fatih Erbakan'ın da kardeşi Elif Erbakan'ın tepkili olduğu öğrenildi. Bazı isimler Elif Erbakan’dan haber bekliyor ve buna göre tavırlarını kamuoyuna ilan etmeye hazırlanıyor.

Birkaç gün önce Yeniden Refah MKYK üyelerinin Cumhur İttifakı'na katılmayı yüzde 60 oranında istemediklerini dile getirmişti. Ancak dün İttifak Protokolü'nün teslimi sırasında partinin Cumhur İttifakı'na katıldığı belirtili. Karar sonrası Fatih Erbakan da cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu.

Yeniden Refah Partisi’nde (YRP) merkez karar yönetim kurulu (MKYK) üyelerinin bir bölümünün karardan habersiz olduğu öğrenildi. Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre Refah Partisi'nin kurucusu Necmettin Erbakan'ın kızı ve Fatih Erbakan'ın da kardeşi olan Elif Erbakan'ın da karara tepkili olduğu öğrenildi.

'ELİF ERBAKAN KANADI GECE TOPLANTI YAPTI'

Parti kaynaklarının aktardığına göre dün akşam saatlerinde çevrimiçi toplantıya çağrılan partinin MKYK üyeleri ve kadın kolları yöneticilerine cumhur ittifakına katılma kararı hakkında bilgi verilmedi.

Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan’ın parti içindeki bir kanatla aynı fikirde olduğu ve ittifakın kendilerine zarar vereceğini düşündüğü belirtildi. Öyle ki Elif Erbakan’ın AKP’li Binali Yıldırım’ın partilerini ziyareti sonrası “Neden cumhur ittifakına katılmamalıyız” başlıklı bir konuşma yaptığı da biliniyor.

necmettin-erbakan-980.jpgElif Erbakan

'HABER BEKLİYORLAR'

Partililerden edinilen bilgilere göre partideki bazı isimler Elif Erbakan’dan haber bekliyor ve buna göre tavırlarını kamuoyuna ilan etmeye hazırlanıyor. Ancak Elif Erbakan’a yakın bazı isimlerin ise istifa kararı aldığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN