Kamuoyunda “Yenidoğan çetesi” olarak bilinen soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i makamında tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan Mustafa Kemal Zengin’in de aralarında bulunduğu 13 sanıklı davada hüküm açıklandı.
Dava, Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Kemal Zengin ile başka bir dosyadan tutuklu bulunan Muhammed Emin Orhan SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Aylin Arslantatar’ın da aralarında bulunduğu 5 sanık, müşteki Beydanur Danaş ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.
"YAVUZ BENİM ARKADAŞIM"
Tutuksuz sanık Aylin Arslantatar savunmasında, Savcı Yavuz Engin’in kendisini Büyükçekmece Adliyesi’ne çağırdığını belirterek, “Ona zarar gelmemesi için uyarıda bulundum. Yavuz benim yakın arkadaşım. İşlemediğim bir suç nedeniyle yargılanıyorum” dedi.
Tutuklu sanık Mustafa Kemal Zengin ise suçlamaları kabul etmedi. Zengin, savcının yanına “Yenidoğan çetesi” dosyasındaki sanıklardan Tuğçe Toptemel’in tahliyesi için değil, haksızlık olduğunu düşündüğü bir konu nedeniyle gittiğini öne sürerek beraatini ve tahliyesini talep etti.
Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.
5 YIL 6 AY HAPİS CEZASI
Mahkeme, Mustafa Kemal Zengin’i “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 3 yıl 6 ay, müşteki Halil Emre Yılmaz’a yönelik “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” suçundan ise 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Böylece Zengin hakkında toplam 5 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca tutukluluk halinin devamına hükmetti.
Tutuksuz sanık Aylin Arslantatar ise aynı dosyada “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Heyet, bu ceza yönünden hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Dosyada yargılanan diğer 11 sanık ise üzerlerine atılı suçlardan beraat etti.
