YKS AYT saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Sınav kaç dakika sürüyor?

YKS AYT saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Sınav kaç dakika sürüyor?

Üç oturumdan oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikincisi Alan Yeterlilik Testi (AYT) bugün (27 Haziran 2021) gerçekleştiriliyor. Saat 10.15'te başlayan sınav 180 dakika sürecek ve saat 13.15'te tamamlanacak. Sınavın diğer üçüncü ve son oturumu Yabancı Dil Testi (YDT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) aynı gün saat 15.45'te başlayacak. İşte, YKS sonuç tarihi...

Üniversitelerde lisans ya da ön lisans eğitimi almak isteyen adaylar için büyük geldi çattı. Üniversiteye giriş sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 26-27 Haziran 2021 günlerinde üç oturum halinde yurt genelinde düzenleniyor. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı günde sınava girecek adaylar ve onlara refakat eden bir kişi kısıtlamadan muaf tutulacak.

TYT, AYT, YDT SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK, KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

ÖSYM sınav takvimine göre 3 oturum şeklinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS);

* YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

* YKS sınavının diğer ayağı olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 27 Haziran 2020 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

* YKS'nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran 2020 Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

20200906-2-44219403-57934901.jpg

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SİYAH BEYAZ OLMAK ZORUNDA MI?

YKS sınav giriş belgesinde renkli olma zorunluluğu bulunmuyor.

Sınav giriş belgelerini siyah-beyaz olarak da alabilirsiniz. Ancak, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir.

YKS'DE MASKE ZORUNLU MU, SINAVDA ÇIKARTILABİLİR Mİ?

Bina girişinde adaylara maske ve el dezenfektanı dağıtılacak. Adaylar kendi maskeleri, siperlikleri ve el dezenfektanlarıyla sınava girebilecek. Sınav görevlileri lateks eldiven kullanacak.

Adaylar sınav salonlarına geçip sıralarına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabilecek. Ancak sınav görevlileri maskelerini çıkartmayacak.

2021 YKS'YE KAÇ KİŞİ GİRECEK?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 26-27 Haziran'da üç oturum halinde düzenlenecek YKS'nin Temel Yeterlilik Testi'ne 2 milyon 592 bin 579, Alan Yeterlilik Testi'ne 1 milyon 781 bin 760 ve Yabancı Dil Testi'ne 130 bin 522 adayın katılacağını bildirdi.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 yılı YKS sınavının sonuçları 4 Ağustos 2021 Çarşamba günü açıklanacak. YKS sonuç ekranı ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden erişime açıldığında sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. 4 Ağustos'ta erişime açılacak olan sınav sonuçlarının ardından yeterli puan alan adaylar, okul tercihlerini gerçekleştirecek.

aw107715-04.jpg

YKS REFAKATÇİLERİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF MI?

Sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınlarının, YKS sınavına katılmak/görev almak üzere özel araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatleri için seyahat izin belgesi aranmayacak ve yapılacak denetimlerde belirtilen kişilerin görev belgesi veya aday giriş belgesini ibraz etmeleri yeterli olacak.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 27 Haziran 2021 Pazar günü, sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınları 05.00-19.00 saatleri arasında durumlarını belgelendirmek (görevli ya da aday giriş belgesi) kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

27 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyeler ve fotoğrafçılar (kimlik kartı için gerekli olan fotoğrafın temini amacıyla), 07.00-18.00 saatleri arasında açık olabileceklerdir. Bu yerlerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacak.

Sınava girecek öğrenciler ile yakınları/refakatçileri ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbir valilik ve kaymakamlıkların koordinasyonunda başta belediyeler olmak üzere ilgili birimlerce alınacak.

YKS'DE BARAJ PUANI KAÇ 2021?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilecek.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan önlisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan için Bakınız 6. madde.) olması gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN