Güneş enerjisiyle çalışan otomobil 725 kilometre hıza ulaştı

Güneş enerjisiyle çalışan otomobil 725 kilometre hıza ulaştı

Hollanda'da geliştirilen güneş enerjisi ile çalışan otomobil 725 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Hollandalı üniversite öğrencilerinin geliştirdiği, güneş enerjisi ile çalışan ‘The Lightyear One’ otomobili tanıtıldı. Güneş enerjisiyle çalışacak yeni üretilen otomobil saatte 725 kilometre hıza ulaşabilecek.

2015 yılında Hollanda’daki Eindhoven Üniversitesi’nden bir grup öğrenci ilk olarak bir yarışma için geliştirdiği ve güneş enerjisi ile çalışan ‘Stella Lux’ aile otomobilinden sonra bu otomobilin enerji tasarrufu daha yüksek ve daha fazla hız yapabilen bir versiyonunu geliştirdi.

FİYATI DA BELLİ OLDU

Öğrenciler tasarladıkları Stelle Lux marka otomobil ile Avustralya’da yapılan güneş enerjisi ile çalışan arabaların katıldığı ‘Dünya Güneş Enerjisi Şampiyonası’na (World Solar Challenge) katılmışlardı. Electrek.co internet sitesinin haberine göre otomobilin tanıtımı dün Hollanda’nın Katwijk kentinde gerçekleştirildi. Aerodinamik tasarımı ile dikkat çeken otomobilin saatte 450 mil yaklaşık 725 kilometre hız yapabildiği belirtiliyor.

‘Lightyear One’ adıyla satışa çıkarılacak otomobillerin 149 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN