Günes içimizi ısıttı

Günes içimizi ısıttı

Teknik direktör Şenol Güneş, 3’üncü sezonunu geçirdiği Beşiktaş’ı Avrupa takımı haline getirdi. Şampiyonlar Ligi’nde yüzde 40, Avrupa Ligi’nde yüzde 50, toplamda yüzde 45.5 galibiyet ortalaması yakalayan tecrübeli hoca, mağlubiyet ortalamasını ise Avrupa Ligi’nde yüzde 16, Devler Ligi’nde yüzde 10, toplamda yüzde 13.6’da tuttu.

Görev yaptığı iki sezonda da Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşımayı başaran teknik direktör Şenol Güneş, takımının Avrupa kupalarındaki çizgisini de bir değil, birkaç adım öteye taşıdı... Kara Kartal’ın başında Avrupa kupalarında toplam 22 mücadeleye çıkan deneyimli çalıştırıcı; 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 3 yenilgiye imza attı. Güneş yönetiminde futbolda kulüpler düzeyinde 1 numaralı organizasyon olan Şampiyonlar Ligi’nde 10 maçta sadece 1 kez mağlup olan Siyah-Beyazlı ekip, o yenilgiyi de geçen sezon İskoç hakem Craig Thomson’ın skandal kararlarıyla Dinamo Kiev deplasmanında yaşadı. 9 kişi tamamladığı o mücadele dışında yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, 4 galibiyet ve 5 beraberliğe imza attı.

Bu sezon Devler Ligi’ne müthiş başlayan ve 3 galibiyet, 1 beraberlik ile G Grubu’nda zirvede yer alan Siyah-Beyazlı takım, 17 gol atıp, aynı sayıda gol yedi (6’sı Dinamo Kiev maçında). Topladığı 10 puanla ikinci tur kapısını ardına kadar açtığı Şampiyonlar Ligi’nde yüzde 40 galibiyet ortalamasına ulaşmasının yanı sıra mağlubiyet ortalamasını da yüzde 10’da tutan Kara Kartal, Avrupa Ligi’nde zafer ortalamasını daha da yukarı taşıdı.

VODAFONE PARK’TA KAYIP YOK

Kupa 2’de toplam 12 karşılaşmaya çıkan Şenol Güneş’in öğrencileri; 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Yüzde 50 galibiyet ortalaması ile oynayan Beşiktaş’ın bu kulvardaki yenilgi ortalaması da yüzde 16 olarak gerçekleşti. Avrupa Ligi’nde rakip ağları 20 kez saran Siyah-Beyazlılar, kalesinde 13 gol gördü. Kara Kartal, Güneş döneminde Avrupa’da oynadığı toplam 22 maçta  yüzde 45.5 galibiyet ortalaması ile oynarken, mağlubiyet ise 13.6’de kaldı. Toplamda 37 gol atıp, 30 gol yiyen Beşiktaş, Avrupa kupalarında Vodafone Park’ta oynadığı 12 mücadelede de yenilgi yüzü görmedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN