Halep'te sokak ortasında infazlar başladı | Son dakika haberleri

Halep'te sokak ortasında infazlar başladı | Son dakika haberleri

Suriye rejimi Doğu Halep’te yapılan ateşkesi ihlal ederken, Şii milisler de sokak ortasında hafif silahlı muhaliflerin yanında silahsız sivilleri de infaz ediyor.

Suriye’de dün varılan ateşkes bugün Suriye rejimi tarafından bozuldu. Rusya ve Türkiye’nin garantörlüğüne rağmen Suriye yine sözünde durmadı. Suriye’nin bozduğu 7’inci ateşkes ile yaralılar kent dışına çıkarılmadı. 6 bin kişinin çıkarıldığı söylense de kentten sivillerin ayrılmasına izin verilmedi. Rejim güçleri hafif silahlı muhalifleri, sivilleri şehir dışına gönderme sözü verirken aksine bombardımana devam ediyor. Rejimin yanında yer alan Şii milisler, sokak ortasında muhaliflerin yanı sıra silahsız sivilleri de katlediyor.

YARDIM ÇAĞRILARI YAPIYORLAR

Ancak bölgedeki siviller sosyal medyadan paylaştıkları görüntülerle yardım çağrılarında bulundu. Sosyal medyadan görüntüleri paylaşanlar rejimin bombardımana yoğun bir şekilde devam ettiğini, sanılanın aksine silahların susmadığını, çatışmanın artarak devam ettiğini bildirdi. İçerideki sivillerin hatta yaralıların dahi çıkmasına izin verilmediği aktarılırken, 40’dan fazla yaralının bulunduğunu aktarıldı. Bölgede yaşayanlar, yaralıların kontrol noktasına kadar gittiğini ancak çıkışlarına izin verilmediğini bildirdi. 

HALEP / İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN