Haluk Bilginer kaç yaşında ve nereli? 47. Uluslararası Emmy Ödüllerinde en iyi erkek oyuncu seçildi

Haluk Bilginer kaç yaşında ve nereli? 47. Uluslararası Emmy Ödüllerinde en iyi erkek oyuncu seçildi

Haluk Bilginer kaç yaşında ve nereli? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. 47. Uluslararası Emmy Ödüllerinde en iyi erkek oyuncu seçilen Haluk Bilginer ülkemizi gururlandırdı. Bu gelişmenin ardından binlerce kişi Bilginer hakkında araştırma yapmaya başladı. İşte detaylar...

Haluk Bilginer Şahsiyet dizisindeki performansıyla 47. Uluslararası Emmy Ödüllerinde en iyi erkek oyuncu seçildi. Bunun ardından binlerce kişi "Haluk Bilginer kaç yaşında ve nereli?", "Haluk Bilginer kimdir?" gibi soruların yanıtını araştırmaya başladı.

HALUK BİLGİNER KİMDİR?

65 yaşındaki Haluk Bilginer 1954 yılında İzmir’de doğdu. Babası sigortacı Tahsin Bey, annesi ev hanımı Bedriye Hanım'dır. Üç çocuktan ortanca olan Bilginer, İzmir Türk Koleji'nde eğitim gördü. Daha sonra lise son sınıfta okulunun tiyatro koluna girdi ve Cahit Gürkan'ın öğrencisi oldu.

LİSEDE İLK ÖDÜLÜNÜ ALDI

Haluk Bilginer ilk olarak Demokrat İzmir Gazetesi'nin açtığı liselerarası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü aldı. Jürideki tiyatro müdürü Ragıp Haykır'ın davetiyle İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak çalıştı.

TİYATRO BÖLÜMÜNE GİRDİ

Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro öğrenimi gördü. 1971 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. Devlet Konservatuvarı'ndaki eğitimini bitirdikten sonra Devlet Tiyatrosunda çalıştı.

19-11/26/haluk-bilginer-3-1574759653.jpg

İNGİLTERE'DE EĞİTİM ALDI

1977'de İngiltere'ye Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde (LAMDA) bünyesinde eğitimini sürdürdü. 1980 - 1993 yılları arasında İngiltere'de TV dizilerinde ve tiyatrolarda oyuncu olarak görev yaptı.

İNGİLTERE'DE ROL ALDIĞI OYUN VE MÜZİKALLER

Haluk Bilginer'in 1980 ile 1991 arasından İngiltere'de çeşitli tiyatrolarda rol aldığı oyun ve müzikallerden başlıcaları: My Fair Lady, Kafkas Tebeşir Dairesi, Macbeth, Pal Joey, Belami (West End`de Ken Hill`in) Phantom of the Opera. EastEnders dizisinde 250 bölüm canlandırdığı Kıbrıslı Mehmet Osman rolüyle ün kazandı.

İSTANBUL-LONDRA ARASINDA MEKİK DOKUDU

1987 yılında Gecenin Öteki Yüzü adlı film çekimi için İstanbul'a geldi . Hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında sürdürdü. 1990 yılında Ahmet Levendoğlu ve Zuhal Olcay ile Tiyatro Stüdyosu'nu kurdu. Tiyatro Stüdyosu`nun Aldatma (Harold Pinter), Kan Kardeşleri (Willy Russell), Derin Bir Soluk Al (Ben Elton), Çöplük (Turgay Nar), Histeri (Terry Johnson) ve Balkon (Jean Genet) oyunlarında başrolleri üstlendi.

1987 yılında Gecenin Öteki Yüzü adlı film çekimi için İstanbul'a geldi ve hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında sürdürdü. Hollywood'da "Indiana Jones" dizisinde, Türkiye'de de Yavuz Özkan'ın İki Kadın filminde rol aldı. 1996'da Tomris Giritlioğlu'nun 80. Adım filminde, ardından İstanbul Kanatlarımın Altında (İstanbul Kanatlarımın Altında), Usta Beni Öldürsene (Usta Beni Öldürsene), Masumiyet (Masumiyet) gibi ses getiren, ödüllü filmlerde rol aldı.

Haluk Bilginer, 1990 yılında kurucuları arasında yer aldığı Tiyatro Stüdyosu'nda sahnelenen oyunlarda başrolleri üstlendi. 1999 yılında Moda'da Zuhal Olcay ile birlikte Oyun Atölyesi'ni kurdu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN