Haluk Bilginer’e Emmy ödülü

Haluk Bilginer’e  Emmy ödülü

Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödüllerinde ‘Şahsiyet’ dizisindeki ‘Agah Beyoğlu’ rolüyle ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. Türkiye için bir ilk olan ödül hakkında konuşan Bilginer ‘Kendimden çok Türkiye’ye bu ödül gittiği için çok mutluyum’ diyerek ülkesini onurlandırdı.

SALİHA SULTAN 

Türk sinemasının usta oyuncusu Haluk Bilginer, bu yıl 47.’si düzenlenen Uluslararası Emmy Ödülleri’nde ‘Şahsiyet’ dizisindeki performansıyla ‘En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü. Ünlü oyuncu ödülünü, New York’ta düzenlenen törende aldı. Daha önce Dustin Hoffman, Sean Bean, Christopher Eccleston gibi isimlere verilen ödülünü almak üzere sahneye çıkan Bilginer, burada yaptığı konuşmada, “Bu büyük bir onur. Akademiye bu kıymetli ödül için teşekkür ederim. Bu güzel insanlarla çalışmak büyük bir zevkti. Şahsiyet dizisi adaleti ve hafıza kaybını konu alıyor ama bir kişinin hafıza kaybını değil, daha tehlikeli ve zararlı olan toplumun hafıza kaybını konu alıyor.  Bu yüzden içinde yaşadığınız toplumun hafıza kaybı yaşamadığından emin olun” ifadelerini kullandı. Usta oyuncu Bilginer, törenin ardından yaptığı açıklamada ise “Çok iyi hissediyorum. Kendimden çok Türkiye’ye bu ödül gittiği için çok mutluyum. Çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum” dedi. 21 ülkeden 44 oyuncunun yarıştığı ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ için Bilginer finale kalan son dört yarışmacı arasındaydı. Bilginer, Uluslararası Emmy kazanmak için ‘Come Again’deki rolü ile Christopher Eccleston, ‘Impuros’taki rolüyle Raphael Logam ve ‘Beat’teki rolüyle Jannis Niewöhner ile yarıştı. Usta oyuncunun ödülü kazandığının açıklanmasının ardından Türkiyeli sinemaseverler  ‘#HalukBilginer’ ve ‘#Şahsiyet ‘hastagları ile Twitter’da Bilginer’e tebrik yağdırarak sanatçıyı dünya gündemine taşıdı. Türkiye’den ilk kez bir oyuncunun ödül aldığı Emmy ödüllerinde, 2017 yılında yönetmenliğini Hilal Saral’ın, senaristliğini ise Burcu Görgün Toptaş ve Özlem Yılmaz’ın üstlendiği Star TV’de yayınlanan ‘Kara Sevda’ dizisi de ‘En İyi Dizi’ ödülü alan ilk Türk yapımı olarak Türk sinema tarihine adını yazdırmıştı.

‘ADAM KAZANDI’

 Haluk Bilginer’in ödüle layık görülmesinin ardından sanat dünyasının birçok ünlü ismi sanatçıyı sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutladılar. Yazar, yönetmen ve senarist Gani Müjde ‘Adam kazandı...’ yorumunu yaparken, yönetmen Mütif Can Saçıntı ‘Emmy ödüllerine değer katan Haluk Bilginer’i ben de alkışlıyorum’ dedi. Tiyatro oyuncusu Behzat Uygur ‘Ne kadar büyük saygı ve gurur duyulacak bir başarı’, komedyen Tolga Çevik ‘Hepimizi gururlandırdı, helal olsun’,  ‘Şahsiyet’ dizisinin yönetmeni Onur Saylak ise ‘E, daha ne olsun?’ ifadeleriyle sanatçıyı tebrik ettiler. 

19-11/27/d.jpg

BİLGİNER’İ EMMY'E GÖTÜREN DİZİ

2018 mart yapımı olan Şahsiyet dizisi Puhu Tv ekranlarında 12 bölüm olarak yayınlandı. IMDb’nin tüm zamanların en iyi dizileri listesine girerek kendine 40. sırada yer bulan dizi yaklaşık 15 milyon tekil izleyiciye ulaştı. Bugüne kadar 20 ülkeye satışı gerçekleştirilen Şahsiyet, Emmy zaferinden sonra Türkiye için bir ilki gerçekleştirecek ve Meksika’ya da uyarlanacak. İstanbul’un mükemmel manzaraları eşliğinde izleyicilere sunulan, Onur Saylak’ın yönettiği dizide Çamlıca Tepesi, Beykoz Korusu, Riva, Beyoğlu’nun Şişhane, Tünel gibi İstanbul manzaraları izleyiciyle buluşuyor. Dizide Kambura adıyla geçen hayali belde çekimleri ise Bursa’nın doğal güzellikleriyle meşhur Gölyazı beldesinde yapıldı. Dizide Haluk Bilginer’e Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memili, Müjde Ar, Şenay Güler, Ayhan Kavas, İbrahim Selim ve Fırat Topkorur eşlik etti. Bilginer’in başrol ‘Agah Beyoğlu’nu canlandırdığı dizi, Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdüren, kızı yurt dışında yaşayan eşini yıllar önce kaybetmiş Agah’ın alzheimer teşhisi koyulmasının ardından anılarını unutmaya başlamasını, bu unutmanın bir fırsat olduğunu fark etmesiyle de yıllardır ertelediği bir cinayeti işlemek için harekete geçişini anlatıyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN