Hangi illerde okullar tatil edildi?

Hangi illerde okullar tatil edildi?

Yurtta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle İstanbul dahil 25 ilde yüz yüze eğitime ara verildiği duyuruldu.

15 Şubat'ta başlayan yüz yüze eğitimde kar nedeniyle aksamalar meydana geliyor. İstanbul'un da aralarında bulunduğu 25 kentte yüz yüze eğitime yoğun kar yağışı nedeniyle ara verildi. İşte eğitime ara verilen illerin listesi...

İstanbul, Ardahan, Erzincan, Yalova, Karabük, Giresun, Düzce, Tokat, Trabzon, Gümüşane, Rize, Yozgat, Denizli, Kayseri, Kırşehir, Sivas ve Aksaray. Kahramanmaraş, Malatya, Konya, Balıkesir, Bursa, Kahramanmaraş'da kar nedeniyle okullar bugün kapalı olacak.

yuz-yuze-egitim.jpg

DOĞUDA EĞİTİME KAR ENGELİ

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışıyla bölgede birçok yerleşim biriminin merkezle bağlantısı kesildi. Erzincan ve Ardahan'da okullar bugün olmak üzere bir gün süreyle tatil edildi. Karayolları, İl Özel İdare ve belediyelerin karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Batı'dan sonra Doğu Anadolu Bölgesi'de kar yağışının etkisi altına girdi. Gece başlayan ve sabaha doğru etkisini artıran yağış yaşamı olumsuz etkiliyor. Son yılların en az yağışın düştüğü Doğu'da etkili olan yağış ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışı merkez ve ilçelerde 878 köyün yerleşim biriminin yolunu kapattı. Kent merkezinde büyükşehir belediyesine ait iş makineleri yolları temizleyerek buzlanmaya karşı tuz serperken, cadde ve sokaklarda yürüyen vatandaşlar da kar altında kar aldı. Erzurumlu Faruk Taber son 30 yılın en sıcak yaşanan Şubat ayında yağan kara sevindiklerini söyledi. Taber, "Bir süredir İstanbul'u etkisi altına alan kar memleketi Erzurum'a geldi" dedi.

Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu çalışanları izinli sayıldı. Şehir merkezinde ve çok sayıda ilçede sabahın ilk saatlerinden bu yana kar yağışı etkili oluyor. Kent merkezi güne beyaz örtüyle uyanırken, kar yağışının gün içerisinde sürmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının 0 derecenin altına indiği Erzincan’da kar yağışı sabah erken saatlerden itibaren etkili oldu. Güne karla uyanan Erzincanlılar kar yağışından memnun olduklarını ifade ettiler. Bir çok esnaf dükkanın önünü kardan temizlerden, araçları ile işe gitmek için evden çıkan vatandaşlar  zor anlar yaşadı.

Öte yandan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Erzincan – Sivas ve Erzincan Gümüşhane Karayolu’nda sürücüler zor anlar yaşıyor. Karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 359 köy yolu da ulaşıma kapandı. Erzincan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri sabah erken saatlerinden itibaren kapalı köy yollarının ulaşıma açılabilmesi için mücadele veriyor.

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent genelinde eğitime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayıldı. Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklama da; “17 Şubat 2021 Tarihli İl Hıfzıssıhha Meclisi kararları gereğince; Meteoroloji verilerine göre İlimiz genelinde yoğun kar yağışının devam edeceği öngörüldüğünden buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamlar gibi oluşması muhtemel risklerden dolayı yüz yüze eğitime başlaması kararlaştırılan İlimiz Geneli Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel anaokullarının, özel eğitim anaokullarının, ilkokulların, ortaokulların ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı özel kreş, gündüz bakım evi ve çocuk kulüplerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerine 17 Şubat 2021 tarihinde 1 (bir) gün süre ile ara verilmesine, bu süreç zarfında okullarımızda uzaktan eğitime devam edilmesine; Rehabilitasyon merkezlerinin, yaygın eğitim kurslarının ve tüm özel kursların yüz yüze eğitimlerine de 1 gün süre ile ara verilmesine, bu süre zarfında Erzincan merkez ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" denildi.

Öte yandan Ardahan'da da dün gece başlayan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde okullar bugün için tatil edildi. Kar yağışı ve fırtınanın etkili olduğu Ardahan'da belediye, karayolları ve İl Özel İdare Ekipleri kar temizleme çalışmaları başlattı. Kent merkezinde, yollardaki buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Ardahan-Posof-Türkgözü kara yolundaki 2 bin 540 rakımlı Ilgar Geçidi ve Ardahan-Şavşat-Artvin kara yolu üzerindeki 2 bin 640 rakımlı Sahara Geçidi'nde ise görüş mesafesi sıfıra kadar düşerken, büyük araçların geçişlerine izin verilmiyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN