Valiliklerden art arda açıklamalar: Pek çok ilde yüz yüze eğitime ara verildi

Valiliklerden art arda açıklamalar: Pek çok ilde yüz yüze eğitime ara verildi

15 Şubat Pazartesi günü başlayan yüz yüze eğitim kısa sürdü. Yurt genelinde etkili olan kar nedeniyle pek çok il milli eğitim müdürlüğü sosyal medya hesaplarından kar nedeniyle eğitime ara verildiğini duyurdu.

Cuma günü başlayan kar yağışı pazar günü tüm yurdu etkisi altına alırken Milli Eğitim Bakanlığı 15 Şubat Pazartesi günü köy okullarında yüz yüze eğitime başlandığını duyurdu. Etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle pek çok il valiliğinden okullardaki yüz yüze eğitime ara verildiği duyuruldu.

16 Şubat Salı günü buzlanma, don ve ulaşımda aksamaların oluşması gibi nedenlerle yüz yüze eğitim bir gün süreyle ertelendi. Yüz yüze eğitimin ertelendiği okullarda uzaktan eğitime devam edilecek. 

Aynı zamanda kar nedeniyle okulların kapandığı illerde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de 1 gün idari izinli sayılmasına karar verildi.

kar-egitim.jpg

YOZGAT'TA YÜZ YÜZE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Yozgat Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle yüz yüze eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. 

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okul ve kurslarda 16 Şubat Salı günü yüz yüze eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği, uzaktan eğitim olarak yapılacağı belirtildi. 

Açıklamada, engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ISPARTA'DA İL MERKEZİ VE İLÇELERİNDE EĞİYİME ARA VERİLDİ

Isparta’da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Isparta’da dün öğleden sonra başlayan, il merkezi ve ilçelerde etkisini artıran kar yağışının ardından 16 Şubat Salı günü il genelinde okullar tatil edildi. Vali Ömer Seymenoğlu, “Yoğun kar yağışı dolayısıyla Isparta il genelinde (il merkezi ve ilçeler) tüm okullarda 16 Şubat 2021 Salı günü bir gün ara verilmiş olup, eğitim uzaktan devam edecektir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelimiz 16 Şubat 2021 Salı günü de 1 gün idari izinli sayılacaktır” açıklaması yaptı.

kar-okul-ogrenci.jpg

KONYA VE 15 İLÇESİNDE YÜZ TÜZE EĞİTİME KAR ENGELİ

Konya'nın 15 ilçesinde kar yağışı sebebiyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

Konya'da gece saatlerinde başlayan ve etkili olan kar yağışı sebebiyle çok sayıda ilçede yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, twitter hesabından eğitime ara verilen ilçelerle ilgili paylaşımda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, "Seydişehir, Bozkır, Yunak, Doğanhisar, Sarayönü, Çeltik, Karapınar, Emirgazi, Ahırlı, Taşkent, Hadim, Derbent, Akşehir, Kadınhanı ve Yalıhüyük ilçelerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle 16.02.2021 Salı günü yüz yüze eğitime ilçe hıfzıssıhha kurulları tarafından ara verilmiş olup, uzaktan eğitim yoluyla eğitime devam edilecektir" dedi.

ÇORUM'DA EĞİTİME 2 GÜN KAR ENGELİ

Çorum'da yoğun kar yağışı nedeniyle köy okullarında yüz yüze eğitime ara verildi.
Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Dodurga, Osmancık, İskilip, Boğazkale, Oğuzlar, Ortaköy, Sungurlu, Mecitözü ve Laçin ilçelerimizin yüzyüze eğitime başlayan okullarında iki gün (16-17 Şubat 2021), Uğurludağ ilçemizin yüz yüze eğitime başlayan okullarında bir gün (16 Şubat 2021) süre ile, il merkezimizde ise 15 Şubatta açılan ve taşımalı eğitim yapan taşıma merkezi okullarımızın taşıma servisleri ile gelen öğrencileri için 16 ve 17 Şubat tarihlerinde iki gün süre ile yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Belirlenen sürelerde eğitim faaliyetleri uzaktan eğitim araçlarıyla devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

kar-okul.jpg

UŞAK’TA EĞİTİME 2 GÜN DAHA ARA VERİLDİ

Uşak Valiliği resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, mevcut hava şartları nedeniyle oluşabilecek buzlanma riski, don ve kuvvetli rüzgara karşın yüz yüze eğitime 2 gün daha ara verildiği aktarıldı.

Resmi hesaptan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Mevcut hava şartları ve meteorolojik verilere göre oluşabilecek buzlanma riski, don ve kuvvetli rüzgar sebebiyle, 16 Şubat Salı ve 17 Şubat Çarşamba günleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı il merkezi ve ilçelerimizdeki resmi ve özel okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, özel öğretim kurslarında, muhtelif kurslarda, resmi ve özel okullarda devam etmekte olan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmiştir.

Bu tarihlerdeki eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim yöntemiyle devam edecektir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, hamine ve kronik hastalığı olan personelimiz 16 Şubat Salı ve 17 Şubat Çarşamba günü 2 gün süreyle idari izinli sayılacaktır.

okul-kar.jpg

NİĞDE’DE DE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimizde beklenen olumsuz hava koşulları (yoğun kar yağışı ve buzlanma) nedeniyle Niğde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği Niğde merkez ve ilçelerimizdeki köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda, resmi ve özel anaokullarımız ile destekleme ve yetiştirme kursu veren özel ve resmi okullarımızda yüz yüze eğitime iki gün ( 16.02.2021- 17.02.2021) süre ile ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de bu tarihlerde idari izinli sayılması kararı alınmıştır” ifadeleri yer aldı.

KARABÜK'TE VALİLİK EĞİTİME ARA VERİLDİĞİNİ DUYURDU

Karabük İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kar yağışı ve ulaşım alanında oluşabilecek riskleri değerlendirdi. Valilik tarafından da konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklerden dolayı 16 Şubat Salı günü yüz yüze eğitim bir gün süreyle ertelendi. Yüz yüze eğitimin ertelendiği okullarda uzaktan eğitime devam edilmesine karar verildi.

Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de 1 gün idari izinli sayılmasına karar verildi.

yuz-yuze-egitimkar.jpg

BARTIN’DA YÜZ YÜZE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan hava tahmin raporuna göre elverişsiz hava koşullarının devam edeceği anlaşıldığından ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak, ilimizde yüz yüze eğitime devam eden okullarımızda ve kurslarımızda (il merkezi ve ilçe merkezlerindeki anaokulları-anasınıfları ile rehabilitasyon merkezleri hariç) eğitim-öğretime 16 Şubat 2021 tarihinde 1 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir” denildi.

KIRIKKALE’DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kırıkkale Valiliği’nden yapılan açıklamada “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince, İlimiz genelinde mevcut açık olan tüm köy okulu ve anaokullarımızda yüz yüze eğitime 1 (bir) gün ara verilmiş olup 16.02.2021 Salı günü, uzaktan eğitim yolu ile yapılacaktır” denildi.

yuz-yuze-egitim.jpg

BALIKESİR VALİSİ DUYURDU: EĞİTİME KAR ENGELİ

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yüz yüze eğitime başlama faaliyetlerinin bir gün ertelendiğini duyurdu.

Vali Şıldak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

* Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 16 Şubat 2021 Salı günü Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit dışındaki ilçelerimizde birleştirilmiş sınıflı ilkokullar, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi/özel ilkokullar, ortaokullar ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında, buralardaki tüm bağımsız resmî anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime başlama faaliyetlerinin 1 (bir) gün süre ile ertelenmesine ve bu okullarımızda da uzaktan eğitime 1 (bir) gün daha devam edilmesine karar verilmiştir.

ZONGULDAK, SİNOP VE KASTAMONU’DA DA 2’ŞER GÜN ERTELEME

Zonguldak Valiliği kentte yüz yüze eğitime başlama faaliyetlerinin iki gün süreyle ertelenmesine karar verildiğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN