Hasan Murat Mercan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Washington Büyükelçiliğine getirildi

Hasan Murat Mercan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Washington Büyükelçiliğine getirildi

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğine getirilen Hasan Murat Mercan, daha önce Tokyo Büyükelçisi olarak görev yapıyordu. AK Parti kurucuları arasında yer alan Hasan Murat Mercan, bir dönem öğretim üyesi olarak da çalıştı.

AK Parti’de 2 dönem milletvekilliği yapan Hasan Murat Mercan, AKPM ve BAB Türk Delegasyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 2012’de Enerji Bakanlığı yardımcılığı da yapan Hasan Murat Mercan, iyi derecede İngilizce biliyor.

HASAN MURAT MERCAN KİMDİR?

14 Ocak 1959 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde doğan Hasan Murat Mercan’ın babasının adı Yaşar Nafiz, annesinin ismi ise Ümmü'dür.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Hasan Murat Mercan, ABD’de Florida Üniversitesi’nde doktorasını Karar ve Enformatik Bilimler Bölümü'nde bitirerek, Cleveland State Üniversitesi'nde Doçent olan Hasan Murat Mercan, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Cleveland State Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kurucu üyesi olan ve 22. Dönem Eskişehir Milletvekili. 22. Dönem'de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği Güvenlik ve Savunma Asamblesi (BAB) Türk Delegasyonu Başkanı olarak görev alan Hasan Murat Mercan, 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı.

3 Şubat 2012’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan yardımcılığına atanan Hasan Murat Mercan, 5 Eylül 2014’te Bakan yardımcılığı görevinden istifa etti.

Çok iyi dercede İngilizce bilen Hasan Murat Mercan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

hasan-murat-mercan-kimdirr.jpg

TÜRKİYE’NİN WASHİNGTON BÜYÜKELÇİSİ OLARAK ATANDI

Tokyo Büyükelçisi olarak görev yapan Hasan Murat Mercan, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğine getirildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN