Mehmet Güllüoğlu kimdir? AFAD Başkanlığı'ndan Tanzanya Büyükelçiliği'ne atandı

Mehmet Güllüoğlu kimdir? AFAD Başkanlığı'ndan Tanzanya Büyükelçiliği'ne atandı

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçiliği görevine getirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bilgilendirmesine göre, 2017'den beri AFAD Başkanlığı yapan Güllüoğlu bundan böyle Darüsselam Büyükelçisi olarak görev yapacak.

Tıp doktoru olan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, dünya genelinde insani yardım çalışmalarına destek verdi, bizzat katılım sağladı. Yeryüzü Doktorları Derneği'nde yöneticilik yapan Mehmet Güllüoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Halk Sağlığı Doktora Programı'nı sürdürüyor.

MEHMET GÜLLÜOĞLU BİYOGRAFİSİ

1982 yılında Konya'da dünyaya geldi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aile Hekimliği, İnsani Sağlık Yardımları, Avrupa Birliği projeleri gibi çeşitli eğitim programlarını tamamladı.

Sivil toplum kuruluşları bünyesinde çok sayıda insani yardım çalışmalarına katıldı.

2013-2017 yılları arasında Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü ve 2017-2020 yılları arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yaptı.

8 Aralık 2020 günü Türkiye'nin Tanzanya'daki Darüsselam Büyükelçiliği görevine getirildi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN