Hasan Onat kimdir? Koronavirüsten vefat eden Prof. Dr. Hasan Onat kaç yaşındaydı?

Hasan Onat kimdir? Koronavirüsten vefat eden Prof. Dr. Hasan Onat kaç yaşındaydı?

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hasan Onat'ın corona virüsü hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. İşte, 'Hasan Onat biyografisi'...

'Hasan Onat kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'Hasan Onat neden öldü, hastalığı ne?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden yapılan açıklama, öğrencileri ve mezunları üzüntüye boğdu. Fakültenin sevilen hocalarından İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Onat'ın vefat ettiği duyuruldu. 'Hasan Onat'ın ölüm nedeni' sosyal medyada merak edilirken, yüzlerce baş sağlığı mesajı paylaşıldı. Detaylar haberimizde...

HASAN ONAT NEDEN VEFAT ETTİ?

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanı ve Mezhepler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Onat, koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Fakültemiz Mezhepler Tarihi Öğretim Üyesi, Kıymetli Hocamız Prof. Dr. Sn Hasan Onat bu akşam vefat etti. Hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve fakültemiz camiamıza başsağlığı ve sabırlar dileriz. Mekanı cennet olsun..."

2020-09-27-110529-001.jpg

HASAN ONAT KİMDİR?

1957 yılında Çankırı'da dünyaya gelmiştir. Eğitimini Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nde tamamlamıştır. Aynı yerde ilkokul tahsilini tamamladı. Ortaokul ve liseyi parasız yatılı olarak Yozgat'ta okudu, 1974'de Yozgat Lisesi'ni bitirdi.

1979'da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra aynı fakültede İslam Mezhepleri Tarihi Kürsüsü'ne asistan olarak girdi. 1 Kasım 1981 - 1 Mart 1982 tarihleri arasında kısa dönem askerlik hizmetini yerine getirdi.

'Emeviler Devri Şii Hareketleri' isimli teziyle 1986'da 'doktor' unvanını aldı. 1987'de 'yardımcı doçent', 1989 tarihinde 'doçent', 5 Ağustos 1995'te de 'profesör' oldu.

1993 yılında, Londra ve Manchester'de, sahası ile ilgili araştırmalar yaptı. 1994 yılında Roma Gregoriana Üniversitesi Misiology Fakültesi'nde, misafir öğretim üyesi olarak dersler ve seminerler verdi.

17 Ağustos 1999 - 16 Ağustos 2002 tarihleri arasında, Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yaptı.

Son olarak Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'inde İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı başkanlığını yürütmekte ve İslam Mezhepleri Tarihi ve Günümüz İslam Dünyasında Dini Akımlar derslerini vermekteydi.

İngilizce, Arapça ve Farsça bilen Hasan Onat, evli ve iki çocuk babasıydı.

HASAN ONAT KAÇ YAŞINDA?

1957 doğumlu olan ilahiyat hocası, 2020 yılı itibariyle 63 yaşındaydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN