15/07 Şafak Vakti konusu ne, oyuncuları kimler? 15 Temmuz halkın demokrasi direnişi film oldu

15/07 Şafak Vakti konusu ne, oyuncuları kimler? 15 Temmuz halkın demokrasi direnişi film oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı hain darbe girişimi, halkın direnişi sayesinde engellendi. 251 vatandaşımızın şehit edildiği gecede yaşananlar '15/07 Şafak Vakti' sinema filmiyle beyazperdeye aktarıldı. İşte, 15/07 Şafak Vakti filmi künyesi...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından desteklenen, 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimini konu edinen '15/07 Şafak Vakti' filmi beğeni topladı. Türk milletinin ortaya koyduğu destansı mücadeleyi anlatan sinema filminde, Çengelköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananlara yer verildi.

15/07 ŞAFAK VAKTİ FRAGMAN

15 TEMMUZ FİLMİ 15/07 ŞAFAK VAKTİ NE ZAMAN VİZYONA GİRDİ?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı tarihi geceyi anlatan '15/07 Şafak Vakti' 15 Temmuz 2021 günü filmi gösterime girdi.

Türkiye genelinde 390 sinema salonunda vizyona giren filmin galası İstanbul'daki Tarihi Atlas Sineması'nda yapıldı. Dev yapımın kadrosunda yer alan tüm ekip gecede yerini aldı.

Yönetmen Volkan Kocatürk, "Duygusal olarak zor bir filmi çekmeye çalıştık, yardımcı oyuncusundan başrol oyuncumuza kadar hepsi emeklerini sonuna kadar sarf ettiler. Bence güzel film oldu umarım seyirci de beğenir. Hak ettiği yeri bulur" dedi.

Filmin IMDB puanı 10 üzerinden 1 olarak gerçekleşti.

2015474-50181841.jpg

15/07 ŞAFAK VAKTİ FİLMİ KONUSU NE?

15/07 Şafak Vakti, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnen insanların hikayesini anlatıyor. Pastane işleten Cevdet, siparişlerini yetiştirmeye çalışırken köprüde darbecilerle karşı karşıya kalır. Darbecilerin karşısında yer alan Cevdet'in yolu bu sırada işine yetişmeye çalışan güvenlik görevlisi Güray, köprüde küçük kızıyla sıkışıp kalan Mustafa ve diğer vatandaşlarla kesişir. Cevdet köprü üzerinde darbecilere karşı direnirken, oğlu Yusuf da Çengelköy’de mahalledekiler ve güvenlik görevlileriyle birlikte darbecilere karşı mücadele eder. Bu sırada doktor Aysel, darbeciler tarafından vurulan insanları kurtarmak için çabalar.

15/07 ŞAFAK VAKTİ FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığını TRT ve Rafadan Hayat Film'in üstlendiği, yönetmen koltuğuna Volkan Kocatürk'ün oturduğu 15/07 Şafak Vakti filmi kadrosunda; Erkan Petekkaya, Tugay Mercan, Baran Bölükbaşı, Nazan Diper, Serkan Ercan, Deniz Bolışık, Aslıhan Karalar, Doğa Özüm gibi isimler yer alıyor.

Oyuncu Erkan Petekkaya filmle ilgili şunları söyledi: "Çok heyecanlıyım çünkü bütün ülkemizin tarihini kaderini değiştiren bir gecenin filmini çektik. Çünkü o gece işler tersine dönseydi şu anda biz burada olmayacaktık."

2015474-50180580.jpg

15/07 ŞAFAK VAKTİ FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Çarpıcı hikayesi, güçlü oyuncu kadrosu, müzikleri ve dekoru ile dikkat çeken filmin çekimleri özel stüdyolarda yapıldı. Filmde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Çengelköy olarak gösterilen sahneler için 12 biner metrekarelik film platoları inşa edildi, toplam 24 bin metrekare kapalı alan dekor hazırlandı. 8 hafta süren çekimler boyunca, 150 kişilik ekip ve 7 bin 500 yardımcı oyuncu görev alırken, 1250 aksesuar araç, tank ve askeri kamyon kullanıldı.

Oyuncu Cenk Kangöz, "İlk teklif geldiğinde çok heyecanlandım; çünkü o gece de aynı şeyi yaşadık, o heyecanı yaşadık. Bu arada tabii filme hazırlanırken bilgiler aldık neler olduğuna neler olmadığına dair gerçekten çok enteresan şeyler olmuş. O günkü bilgilerimizin üstüne yeni bilgiler geldi. Onları da öğrendiğimiz zaman baya baya üzüldük" diye konuştu.

15/07 ŞAFAK VAKTİ FİLMİ AFİŞİ

3280465-png-r-1920-1080-f-jpg-q-x-xxyxx-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN