Altın alıp satacaklar bu habere dikkat! Gram altının 1450 TL ve 1550 TL olacağı tarih netleşti: İşte uzmanlardan flaş yorum

Altın alıp satacaklar bu habere dikkat! Gram altının 1450 TL ve 1550 TL olacağı tarih netleşti: İşte uzmanlardan flaş yorum

Altın fiyatları üzerinde ki dalgalanmalar devam ederken yatırımcılar altın alınmalı mı, satılmalı mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. Altın fiyatları birçok sektörü de yakından etkilerken güncel fiyatlar merak konusu oldu. ABD doları, dünya ticaretinde hakimiyetinden dolayı büyük öneme sahip olurken doların güçlenmesiyle altın fiyatları düşüşe geçer. İşte, 30 Mart 2023 çeyrek, yarım, tam ve bilezik fiyatları...

Altın, yüzyıllardır yatırım için güvenli liman olarak kabul edilirken yatırımcılar ise altın fiyatlarındaki değişimleri bizzat takip eder. Düşmesiyle büyük risk barındıran altın son dönemlerde dünya genelinde ekonomik belirsizlikten ötürü hareketliliğe devam eder.

GRAM REKOR KIRDI

Son zamanlarda altın gram fiyatları oldukça dalgalı devam ediyor ki resmen rekor üzerine rekor kırıldı. Fakat uzmanlar altın fiyatlarının önümüzdeki dönemlerde daha da yükseleceğini tahmin etmeye başladı.

ONS ALTIN FİYATLARINA FED'İN ETKİSİ

ONS altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed'in politikalarından büyük ölçüde etkilenirken faiz oranlarındaki hareketlilik piyasalar üzerinde ki dalgalanmalara yol açtı. Bu durumda yatırım yapanlar FED tarafından gelen politikaları yakın takip ediyor.

ALTIN FİYATLARI

Kapalıçarşı tarafından takip edilen altın fiyatları piyasalardaki hareketlilikten ötürü sık sık güncellenmektedir.

Mart ayı süresince ons altın öncelikte yer alırken yükselişi günümüzde hala devam ediyor. Fakat son günlerde görülen düzeltme hareketleri, yatırımcıları endişeye sokarken altın fiyatlarının yükselişinin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

30 mart altın fiyatları

Ons altın 1 sene sonrasında 2000 dolar seviyelerini geçerken tüm zamanların en yüksek seviyesinde yer aldı. Bu yükselişle beraber gram altın fiyatları da olumlu yönde etkilenerek tarihi zirveye ulaşıldı. Serbest piyasa üzerinden gram altın 1250 TL seviyelerine yer aldı.

ALTIN FİYATLARINA DÜZENLEME

Tarihi rekorlardan sonra altın fiyatları üzerinde düzenlemeler yer aldı. ONS altın fiyatları 2000 dolar psikolojik bandının altında 1950 dolar seviyelerine düşüşü izlendi. Gram altın fiyatları 1200 TL seviyelerinde tutulmaya gayret ediliyor. Fakat uzman isimler düzenleme hareketlerinin normal fiyat üzerinden ayarlanmasının yükseliş trendinin devam edeceği yönünde olumlu tahminler yapıldı.

30 MART 2023 ALTIN FİYATLARI

Gram altın

Alış: 1.218,82 TL

Satış: 1.234,74 TL

Çeyrek altın

Alış: 1.997 TL

Satış: 2.018 TL

Yarım altın

Alış: 3.993 TL

Satış: 4.036 TL

Tam altın

Alış: 7.965 TL

Satış: 8.043 TL

Ata altın

Alış: 8.148 TL

Satış: 8.249 TL

Atabeşli altın

Alış: 40.667 TL

Satış: 41.116 TL

Gremse altın

Alış: 19.811 TL

Satış: 20.063 TL 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN