Altın Ayı’da ‘Oray’ sürprizi

Altın Ayı’da ‘Oray’ sürprizi

Berlin Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Büyük ödül Altın Ayı’yı İsrailli yönetmen Nadav Lapid imzalı ‘Synonymes’ kazandı. Türk yönetmen Mehmet Akif Büyükatalay da Almanya’da yaşayan dindar Müslüman gençlerin hayatlarını anlattığı ‘Oray’ filmi ile En İyi İlk Film Ödülü’nü aldı. Filminde bir kimlik arayışına mercek tutmak istediğini söyleyen Büyükatalay “Soruların ve sorunların peşinden gittik ortaya bu film çıktı” diyor.

69. Berlin Film Festivali’ndeEn İyi Film Ödülü İsrailli yönetmen Nadav Lapid’in Synonymes‘ine verild.. Türk kökenli Alman yönetmen Mehmet Akif Büyükatalay ise Oray filmiyle En İyi İlk Film ödülünün sahibi oldu.

Bu yıl 69’uncusu düzenlenen Berlin Film Festivali’nde Altın ve Gümüş Ayılar sahiplerini buldu. İsrailli yönetmen Nadav Lapid’in kendi deneyimlerinden yola çıkarak yabancı bir ülkede varolmanın zorluğunu anlattığı filmi ‘Synonymes’ (Eşanlamlılar) En İyi Fim dalında birinci olarak Altın Ayı’nın sahibi oldu. Filmler başkanlığını Fransız aktris Juliette Binoche’un yaptığı ABD’li sinema eleştirmeni Justin Chang, Alman aktris Sandra Hüller, Şilili yönetmen Sebastian Lelio, New York Modern Sanatlar Müzesi Sinema Küratörü Rajendra Roy, İngiliz yapımcı Trudie Styler’in içinde bulunduğu ekip tarafından değerlendirildi. Jüri Büyük Ödülü Gümüş Ayı’yı “Grâce à Dieu” (Tanrı’ya Şükür) adlı filmi ile kilisedeki çocuk istismarını ele alan Fransız yönetmen François Ozon kazandı. Festivalde sinema eleştirmenlerinin övgüsünü alan ‘Di jiu tian chang’ (Elveda Oğlum) adlı filmin başrol oyuncusu Wang Jingchun En İyi Erkek Oyuncu dalında Gümüş Ayı’nın sahibi olurken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü de, Wang Jingchun ile başrolü paylaşan Yong Mei’nin oldu. En İyi İlk Film Ödülü ise Türk kökenli Alman yönetmen Mehmet Akif Büyükatalay’ın ‘Oray’ adlı filmine layık görüldü. Büyükatalay filmde Oray adlı karakter üzerinden Almanya’da yaşayan dindar müslüman gençlerin kimlik arayışını anlatıyor. Festivale 2001 yılından bu yana Berlinale’nin sanatsal ve idari yöneticiliğini yürüten Dieter Kosslick’in vedası damga vurdu. Görevde bulunduğu 18 yıl boyunca festivale önemli katkılar sağlayan Kosslick görevini Mayıs ayından sonra Carlo Chatrian ile Mariette Rissenbeek’e devredecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN