87 yaşındaki İngiliz aktör, 1960’ların sonunda yaşadığı alkol bağımlılığı döneminin hem ailesini hem de ruh sağlığını ağır biçimde etkilediğini anlattı. “O yıllarda kendimle barışık değildim,” diyen Hopkins, “Kalsaydım, her şey çok daha kötüye gidecekti” ifadelerini kullandı.
Hopkins, 1967’de oyuncu Petronella Barker ile evlenmiş, ancak beş yıl sonra boşanmıştı. Çiftin kızı Abigail Hopkins bugün 57 yaşında. Hopkins, geçmişte yaşadığı öfke ve alkol krizlerinin ilişkilerini yıprattığını şu sözlerle anlattı:
“Akşamları eve şişelerle viski taşırdım. Depresyonumun tek ilacı o gibiydi. Tartışmalarımız kaçınılmazdı, ama Petronella hamile kaldığında artık çok geçti.”
49 yıldır alkol kullanmadığını belirten Hopkins, kısa süre önce katıldığı bir podcast yayınında, uzun süredir görüşmediği kızıyla bağ kurma umudunun artık kalmadığını da kabul etti. “Eşim Stella onu davet etti ama cevap alamadık. Artık onu zorlamak istemiyorum. Yalnızca iyi dileklerimi gönderiyorum,” dedi.
Hopkins, geçmişle hesaplaşmasını ise şu cümleyle özetledi:
“Geçmişe takılı kalmak ölüm gibidir. Hepimiz hata yapıyoruz, ama önemli olan yaşamaya devam etmek.”
