Asgari ücretliler müjde! 1000 TL fatura yardımı başladı! Bakan Nebati açıkladı yardımlar başlıyor! İşte 1000 TL fatura yardımı başvuru şartları

Asgari ücretliler müjde! 1000 TL fatura yardımı başladı! Bakan Nebati açıkladı yardımlar başlıyor! İşte 1000 TL fatura yardımı başvuru şartları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den sevindiren açıklama geldi. Özel sektör çalışanları ve asgari ücretlilere 1.000TL destek ödemesi yapılacağı belirtildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Büyük Millet Meclisi 2023 bütçe görüşmelerine katıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu kapsamında gerçekleşen görüşmelerin detayları belli oldu. Hakkında açıklama yapan Bakan Nebati, "Bütçe politikalarımızın bir parçası olan gelir politika ve uygulamalarımız Türkiye Ekonomi Modeli’nin bir diğer önemli ayağını oluşturmaktadır.” dedi. Esnaf Çiftçi ve ihtiyaç duyulan tüm alana destek verildiğini belirten Nebati, gelir ve vergi politikasını etkin bir şekilde kullandıklarının altını çizdi. 2022 yılı itibariyle asgari ücrete kadar olan tutarların tüm çalışanlar için vergi dışında bırakıldığını vurgulayan Bakan Nebati, uygulama kapsamında 90,6 milyar liralık vergi vazgeçildiğini aktardı. Bakan Nebati, işçiler için günlük yemek bedeli ve yol ücreti istisna tutarlarını artırıldığını da söyledi. Yemek bedeli olarak aktarılan ödemelerin doğrudan vergi istisna kapsamına alındığı söylendi.

BAKAN NEBATİ AÇIKLADI

Bakan Nebati, tüketim vergilerinde önemli ölçüde indirim yapıldığını ve sadeleştirilmeye gidildiğini söyledi. Gıda ürünlerinde uygulanan KDV yüzde bire indirildiğini aktaran Bakan Nebati, toplam parakende satışlarında KDV oran farkının ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Yeme içme hizmetleri, temizlik ürünleri, meskende kullanılan ve çiftçilerin kullandığı KDV oranlarının da yüzde 8'e düşürüldü aktarıldı. Arsa ve arazi teslimleri için uygulanan KDV oranının da %18'den %8e indirildiği belirtildi. KDV uygulaması kademeli bir şekilde uygulanacak.

Vatandaşların en temel harcamaları için destek vermeye devam ettiklerini Bakan Nebati, haneler için kullanılan doğalgaz için yüzde 80 elektrik içinde yüzde 50 sübvansiyon sağlandığının altını çizdi.

Çalşanlara 100 tl ödeme

1000 TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Açıklamalarına devam devam eden Bakan Nebati, çalışanlar için 1.000 TL fatura yardımı yapılacağını aktardı. Fatura yardımının vergiden düşüneceği belirten Bakan Nebati, desteğinde vatandaşlara verileceğini dile getirdi. Nebati, işverenler tarafından çalışanlara verilen elektrik doğalgaz ve ısınma giderlerinin vergi istisnası kapsamında yer aldığını aktardı. Ödemeleri sigorta prim kesintisine tabi tutulduğunu vurgulayan Bakan Nebati, 850bin esnaf için basit usulde vergilendirme yapıldığını belirtti.

 ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

İşverenlerin çalışanlarına verdikleri 1000 TL yardım tutarları artık vergiden düşebilecek. Bu kapsamda 1.000TL olarak verilen destek devlet tarafından karşılanacak.Ödemeler ise işverenler tarafından çalışanlara ulaştırılacak. Ödeme almak isteyen kişilerin işverenleri ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Fakat bazı çalışanlar işverenlerin ödemeleri yapmada yapılmış gibi gösterebileceğini düşünürken bu konuda önlem alınması gerektiğini de belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN