Aşırı Terleme İçin Ne Yapabilirsiniz? Bu terlemeyi Önleyen İpuçlarını Mutlaka Deneyin!

Aşırı Terleme İçin Ne Yapabilirsiniz? Bu terlemeyi Önleyen İpuçlarını Mutlaka Deneyin!

Dışarıda hava 30 santigrat dereceyken aceleyle bisiklete bindikten sonra, bir arkadaşınızla spor yaptığınız bir geziden sonra veya iş yerinde çok önemli bir sunum sırasında muhtemelen çok terlersiniz. Endişe etmeyin! Bu tamamen normaldir, ancak bazı insanlar diğerlerinden daha kolay ter atar. Tüm terleme sizi günlük yaşamınızda geri mi tutuyor? Bu büyük bir sıkıntı olabilir.

Aşırı terlemenin birçok nedeni vardır. Sıcak bir yaz günü veya spor salonunda yapılan bazı egzersizler buna neden olabilir. Ayrıca korku, stres veya uyarılma gibi duygular da terlemenize neden olabilir. Son olarak, aşırı terlemenin bazı tıbbi nedenleri de vardır: belirli ilaç türleri, menopoz veya fazla kilolu olmak.

1-010.jpg

ÇOK FAZLA TERLEMEK

Diğer insanlardan daha fazla terlediğinizi hissediyor musunuz? Herkes aynı olmadığı için bu mümkün. Hangi düzeyde aşırı terleme olduğunu söyleyebileceğimizi belirlemek güçtür. Ter gerçekten bu şekilde ölçülemez. Araştırmalar bir kişinin sosyal sonuçlarla karşılaştığında aşırı derecede terlediğini söylüyor: terlemenize neden olabileceği için belirli olaylardan kaçınmak.

BU KONUDA NE YAPABİLİRSİN?

İlk önce terlemeye neyin sebep olduğunu bulun. Kilolu olduğunuz için terlediğinizi mi düşünüyorsunuz? Biraz kilo vermeye çalışın. Korktuğunuz veya stresli olduğunuz için mi terlersiniz? Terlemeyi durdurmak için kaynağına gidin. Bu faktörler sizin için geçerli görünmüyorsa, bu terlemeyi önleyici ipuçlarından birkaçını deneyin:

Pamuklu, yünlü veya ketenden yapılmış hafif giysiler giyin.
Çok fazla kafein veya alkol içmeyin.
Ağır baharatlı veya baharatlı yiyeceklerden kaçının.
Daha sık temiz giysiler giyin.
Alüminyum tuzları içeren bir deodorant kullanın ve yatmadan hemen önce uygulayın.
Düzenli olarak yıkanın, ancak şampuanı idareli kullanın.
Duştan veya yıkandıktan sonra kendinizi iyice kurulayın.

2-008.jpg

DOKTORA GÖRÜNMEK

İpuçlarından hiçbiri yardımcı olmuyor, ancak yine de bu aşırı terlemeden kurtulmak ister misiniz? Bir doktoru ziyaret edin. Aşırı terleme tedavisi sunan birçok kurum olduğu için bu hiç de garip değil. En iyi tedavinin ne olduğunu anlamanıza yardımcı olabileceğinden, böyle bir tedaviyi almadan önce kendi doktorunuza danışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN