Ay sonunu getiremeyen asgari ücretliye SGK'dan tam destek! O işlemi yapanlara 25.000 TL nakit ödeme yapılacak!

Ay sonunu getiremeyen asgari ücretliye SGK'dan tam destek! O işlemi yapanlara 25.000 TL nakit ödeme yapılacak!

Asgari ücretliler, doğum bekleyen kadınlar ve EYT'liler! Üç gruba da müjde verildi! Herkese ekonomik destek geliyor...İşte detaylar!

Asgari ücretli çalışanlara erken bayram sürprizi! SGK 24.900 TL ödeme yapacak! Hızlı davranın ve ödemenizi alın! Bu ödeme sayesinde asgari ücretli vatandaşlar bayramı daha erken kutlayacaklar. SGK, tek seferde 24.900 TL ödeme yapacak. Ayrıntılar şöyle! Emekli maaşları ve EYT zammının ardından, asgari ücretli çalışanlar da zam haberleri bekliyorlardı. Ancak, asgari ücretlilere müjdeli bir haber geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşlarına zam yapılacağı haberinin ardından, asgari ücretli çalışanlar da zam haberini bekliyorlardı. Sonunda beklenen müjdeli haber geldi ve asgari ücretli çalışanların yüzü güldü. Ramazan Bayramı öncesinde, asgari ücretli çalışanlara toplamda 24.900 TL ödeme yapılacak.

SGK, bu toplu ödemeyi yapacak ve hemen başvurularınızı yaparak ödemenizi alabilirsiniz. Asgari ücretli çalışanlar için son derece önemli olan bu adım, milyonlarca kişiyi etkileyecek. Ayrıca, ödemeler 2023 yılına kadar artarak devam edecek. Toplu ödeme için başvuruda bulunanlara, SGK tarafından 24.909 TL ödeme yapılması öngörülüyor.

KADIN ÇALIŞANLARA DA MÜJDE!

Yeni doğum yapmış kadınlar için ödeme yapılacak. Yasa doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonraki 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık izin süresi veriyor. Eğer gebelik ikiz ise, bu süreye 2 hafta daha ekleniyor. Başvurular PTT aracılığıyla kabul edilecek.

Ödeme tutarı 24.909 TL olacak. Sigortalı olarak çalışan annelerin en az 24 bin TL alacakları belirtilirken, para ödemeleri belirtilen IBAN'a yapılacak. Ancak ödeme alabilmek için belli koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Ödeme alma koşulları şöyle:

Doğumdan önceki yılda 90 gün veya daha fazla sigorta primi ödemeniz gerekiyor.

Doğum iznine başlamadan önce işten ayrılanlar bu haktan yararlanamazlar.

Kadınların işyerindeki sigortalılıklarının korunması gerekiyor. İhbar süresi içinde, yani 112 gün içinde işyerinde çalışma yapılamaz. Ayrıca çalışan kadınlar, işyerinde doktor raporu ibraz etmek zorundadır. Diğer işlemler ise iş istasyonundan yürütülecektir.

EYT'LİLERE DE HABER VAR!

Yeminli Mali Müşavir Yusuf Özer, EYT düzenlemesiyle ilgili son açıklamaları değerlendirdi. Yapılan düzenleme ile emekli olan çalışanların bir ay içinde tekrar işe başlamaları halinde sigorta primlerinde %5 indirim sağlanacağı belirtildi. Asgari ücretle çalışmaya devam eden EYT'lilerin işsizlik primi kesintisi yapılmayacağını ifade eden Özer, bu kişilere aylık 9.144 TL ödeme yapılacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN