Bakan Nebati'den EYT'lileri rahatlacak hamle! Kıdem tazminatında sis dağıldı! KGF desteği işletmelere ilaç olacak!

Bakan Nebati'den EYT'lileri rahatlacak hamle! Kıdem tazminatında sis dağıldı! KGF desteği işletmelere ilaç olacak!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren EYT düzenlemesinde sona geliniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati EYT ile işverenlerin kıdem tazminatı yüklerini en aza indirmeyi amaçlayan KGF paketi desteğini duyurdu. İşte, iş verenleri ilgilendiren KGF paketiyle ilgili detaylar...

EYT çalışmalarında artık sona geliniyor. Milyonlarca EYT'li çıkacak yasayla erken emekli olabilmek için bekliyor. Bakan Nebati, EYT'de kıdem tazminatına dair finansman koşulları için KGF paketiyle ilgili hazırlıkların başladığı haberini vermişti. Diğer taraftan emekli olarak çalışmaya devam edecek EYT'lilerin kıdem tazminatları için de işverenlere sağlanacak KGF desteği ile alakalı SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan öneriler geldi.

'KREDİ VERİLECEKSE BU KREDİLER NAKİT VERİLMELİDİR'

Erdursun şu sözlere yer verdi:

"EYT ile emekli olacaklara Kıdem Tazminatı ödenmesi için işverenlere kredi verilecekse bu krediler işverene nakit olarak verilmemeli, işverenin hesabından çalışanların hesaplarına Kıdem Tazminat şeklinde ödenmelidir."

 eyt

"2023'E KADAR MASAMIZDAN KALKACAK"

EYT düzenlemesinin Aralık ayının sonuna dek çözüme kavuşacağı müjdesi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyorlar ve inşallah ay sonuna kadar da bunu karara bağlayacağız ve 2023’e masamızdan bunu kaldırarak inşallah girmiş olacağız. Olay bu" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN