Balensiz sütyen nedir, ne demek ? Balenli ve balensiz sütyen farkları

Balensiz sütyen nedir, ne demek ? Balenli ve balensiz sütyen farkları

Kadınların en büyük sorunlarından biri de sütyen seçimidir. Hem rahat etmek hem de vücut sağlığı için sütyen seçimi oldukça önemlidir. Özellikle balenli ve balensiz sütyen arasındaki farklar merak ediliyor. İşte balenli ve balensiz sütyen arasındaki farklar…

Oldukça meşakkatli bir iş olan sütyen seçimi göğüs şekli ve ölçüsüne göre değişiklik göstermektedir. Doğru kalıp seçimi ile göğüslerinizi hem rahat etmesini sağlayabilir hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz.Sütyen seçiminde balenli ve balensiz sütyen olarak 2 farklı çeşit bulunmaktadır. Bu iki sütyen arasında nasıl bir fark olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bizde yazımızda balenli sütyen ve balensiz sütyen arasındaki farkları sizlerle paylaştık. İşte balenli ve balensiz sütyen arasındaki farklar…

BALENLİ SÜTYEN NEDİR?

Balenli sütyen kullanılan sütyenin alt tarafına dikilerek koyulan bir tel parçasını ifade etmektedir. Balenli sütyenler göğüs toparlayarak desteklemektedir. Bu nedenle büyük göğüse sahip kişiler balenli sütyenlerle daha rahat edecektir. Göğsü büyük olan kişiler sırt ağrısı da yaşamaktadır. Balenli sütyen kullanarak göğüslerinizin toparlanmasını sağlayıp sırt ağrılarınızı minimuma indirebilirsiniz. Bununla birlikte dekolteli bir kıyafet giydiğinizde göğüslerinizi daha dik durmasını ve daha hoş görünmesini sağlayacaktır.

Balenli SÜtyen Nedir

AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Balenli sütyen toparlayıcı özelliği olması göğüslerinizin daha yuvarlak ve dolgun görünmesini sağlar. Sütyen almadan önce göğüs ölçünüzü bilerek buna göre bir seçim yapmalısınız. Sütyenin üzerinize tam oturması, sıkmaması ve göğüslerinizde en küçük olmaması oldukça önemlidir.

Büyük göğüslü kişiler daha çok çarpma problemi yaşadığından balenli sütyenler ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Balenli sütyenlerin daha rahatsız olduğu düşünülse de doğru seçimlerle ve kaliteli bir malzeme ile yapılan balenli sütyen sizi rahat hissettirecektir.

BALENSİZ SÜTYEN NEDİR?

Balensiz sütyenler tel desteği bulunmayan sütyenler olarak bilinir. Sağlam ve iyi bir kumaştan üretilen balensiz sütyenlerde toparlayıcı etkiye sahiptir. Özellikle komşu bölümü sağlam ve geniş olan balensiz sütyenleri elastikiyetini kaybedecek türde olmamasına dikkat etmek gerekir. Tamamı kumaştan üretilen balensiz sütyenler oldukça rahat etmenizi sağlayacak bir sütyen türüdür. Balensiz sütyen özellikle küçük göğüsler için kurtarıcı bir üründür.

Tercihe göre büyük göğüslü kişilerde balensiz sütyen leri tercih edebilir. Kişilerin rahat etmesine ve isteğe göre seçimlerde değişiklik göstermektedir. Kendinizi en rahat hissettiğiniz modeli seçerek sağlığınızı da korumanız gerekir.

Balenli Sütyen

AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Balensiz sütyenlerde tel desteği bulunmaması nedeniyle şekillendirme açısından göğüslerinizin daha dolgun gösterme olanağı da düşüktür Fakat doğal bir görünüm sağlamak için balensiz sütyenler daha çok tercih edilmektedir. Sütyen kullanmaya başlayacak kişiler için balensiz sütyenler doğru bir seçim olacaktır. Pamuklu kumaştan yapılan bu sütyenler cildi de rahatsız etmez.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN