Banyo ve mutfak musluklarındaki kireci yok etmek mi istiyorsunuz? İşte temizlikçilerin bile açıklamadığı o numara!

Banyo ve mutfak musluklarındaki kireci yok etmek mi istiyorsunuz? İşte temizlikçilerin bile açıklamadığı o numara!

Bir evi her zaman temiz ve düzenli tutmak asla kolay bir iş değildir ve banyo ve mutfaktan bahsedersek işler daha da karmaşık hale gelir. Burada küf ve bakteri her zaman pusudadır ve tek yapabileceğimiz vitrifiye, yer, fayans ve muslukları özenle temizlemektir. Bugün musluklara odaklanacağız ve onları göz açıp kapayıncaya kadar temiz ve parlak hale getirmemizi sağlayacak az bilinen bir numarayı açığa çıkaracağız.

Mağazalarda ev temizliği için pek çok özel ürün buluyoruz ama kabul edelim: klasik doğal ilaçlar her zaman en iyisidir. Evi deterjan kullanmadan temizlemek hem çevreye saygı duymamızı hem de sağlığımızı riske atmamamızı sağlar.

Üstelik son aylardaki zamlar da bizi kayıtsız bırakmadı ve birçok ailenin cebine yük oldu. Büyüklerimizin ilaçları etkili, ucuz ve herkesin ulaşabileceği bir yerde. Hepimizin evinde bulunan bir kavanoz ve sadece 3 malzemenin kireçle vedalaşmaya yettiğini bu yazımızla anlatıyoruz. Daha fazlasını bilmek ister misiniz? Aşağıda okuyun.

1-001.jpg

KİRECİ ANINDA TEMİZLEMEK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI

İnatçı kireç birikintileri hayatınızı çekilmez hale getirebilir çünkü her yere, hatta çamaşır makinenize ve gider borularınıza bile sızabilir. Kireç tortusunu temizlemek için saatler harcamaktan sıkıldıysanız ama sonuçlar kötüyse, size doğru olan çareyi söyleyeceğim. Mutfakta hiçbir şey atılmaz. Para biriktirmek ve kusursuz bir eve sahip olmak için artıkları nasıl kullanacağınızı öğreten annenizin ve büyükannenizin tavsiyelerine değer vermeyi öğrenin.

Turunçgiller sadece vücudumuzdaki faydalı özellikleri nedeniyle değil, aynı zamanda ev işleri için de değerlidir. Limon ve portakalların kabuklarını atmak yerine cam bir kavanoza koyun. Kavanozu sirke ile doldurun ve bir düzine çay ağacı yağı ekleyin.

Limon, portakal ve sirke, kireçle mücadelede değerli müttefiklerdir. Bu bileşenler hiç çaba harcamadan mükemmel bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Çay ağacı yağı ise musluk çevresinde oluşabilecek küfü ortadan kaldırmak için harikadır. Bu solüsyonu en az bir hafta dinlendirin ve ardından kireci sökerek muslukları cilalamak için kullanabilirsiniz.

2-004.jpg

BU ŞAŞIRTICI DOĞAL ÇARE NASIL ETKİLİ BİR ŞEKİLDE KULLANILIR?

Anında kireci çıkarmak için, bu solüsyonu bir şişeye aktarın ve temizlenecek musluklara püskürtün. Bir dakika bekletin ve tekrar parlamalarını görmek için muslukları yumuşak bir süngerle ovun.

Öte yandan, inatçı kireç durumunda mikrofiber bir bezi bu solüsyona batırmanızı öneririz. İyice sıkın ve temizlenecek musluğun etrafına sarın. Sadece birkaç saniye etki etmesine izin verin ve süngeri geçtikten sonra muslukları kurutabilecek, parlak ve gerçekten temiz olduklarını görebileceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN