Baş ağrısını geçirmek için nasıl masaj yapılır?

Baş ağrısını geçirmek için nasıl masaj yapılır?

İnsanların yoğun iş temposu, uzun süreli ders çalışma, stres gibi nedenlerden dolayı zaman zaman baş ağrısı ile karşılaşırlar. Doğal yöntemlere başvurmak, ilaç kullanmanın ötesinde daha kabul edilir yöntemdir. Baş ve boyun bölgesine masaj yaparak baş ağrılarını hafifletmek etkili olacaktır.

Ağrıların yoğunlaştığı bölge baş kısmı olduğunu hissedebiliriz. Dairesel hareketlerle ve hafifçe basarak masaj yapın. Saç çizgisine doğru hareket edecek şekilde parmaklarınızı alnınızın ortasında hareket ettirin. Gerilimi hafifletmek ile birlikte artan stres ve yorgunluğun azalmasına yardımcı olacaktır.

ŞAKAK MASAJI

Baş ağrısının hafiflemesine yardımcı olacak diğer bölge başın yan kısmı şakak bölgeleridir. Dairesel hareketlerle şakak bölgesine hafifçe bastırarak baş parmaklarını kullanarak masaj yapın. Kan dolaşımın artmasıyla baş ağrısının hafiflediğini hissedeceksiniz.

KAŞ ÜSTÜ

Göz yorgunluğu ve baş ağrısını dindirmek için kaş bölgesine parmaklarınızla hafifçe bastırın ve dairesel hareketlerle masaj yapın.

BOYUN MASAJI

Boyun gerginliği baş ağrısını sık sık tetikleyebilir. Baş Parmaklarınızı boyun köküne yerleştirerek ve yavaşça yukarı doğru hareket ettirerek boyundaki gerginliği azaltabilirsiniz.

OMUZ MASAJI

Omuzlarınızı yukarı ve aşağı doğru hareket ettirerek omuzlardaki yükü hafifletir ve başınıza baskı yapan ağrıyı dindirmek için yardımcı olacaktır.

BAŞIN ARKASI MASAJI

Parmaklarınızı veya masaj aletini kullanarak başın arkasındaki kasları gevşetmenin rahatlamanızı sağlar. Sinirlerin yumuşaması ve gerginliğin azalması başınızın ağrısını azaltır. Kan dolaşımı artması, stresin azalması, gerginliğin hafiflemesi baş ağrınızın dinmesine neden olur.

Baş Ağrınız kronikse ve sağlık sorununuz varsa doktora danışmanız önemlidir. Ev ortamında orta dereceli masaj etkili rahatlama yöntemi olsa da, ciddi sonuçlara neden olacak problemleri tedavi etmek için uzman hekime başvurmak gerekir.

MASAJIN ROLÜ

Kas gerginliği azaltmak, kan dolaşımını arttırmak, sinirleri rahatlatmak baş ağrısına iyi gelir. Stresle baş etme konusunda etkili yöntemlerden bir tanesidir.

MASAJ TEKNİKLERİ

Baş Parmaklarınızı veya masaj aletlerini kullanabilirsiniz. Daha fazla ağrıya neden olmamak için fazla bastırmadan dairesel hareketlerle başınıza masaj yaparak rahatlayabilirsin.

UYGULAMA SÜRESİ

Masaj yaparken 20 ila 25 dakika yeterli olacaktır. Kişisel konforunuza göre süreyi arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Belli aralıklarla masajı tekrar etmeniz uzun süre baş ağrısı, stres, yorgunluk, yorgun hissetmezsiniz.

MASAJ YAĞLARI

Bitkisel yağlar veya masaj yağları ile masaj sırasında vücudunuzun tahriş olmasının önüne geçmiş olur ve masajın etkisini arttırabilirsiniz.
Biberiye yağı, nane yağı, lavanta yağı vücut sağlığınız için yardımcı olabilir. Alerjine dikkat etmek ve vücut hassasiyetiniz için doktorunuza danışınız.

RAHATLAMA ORTAMI

Sessiz ve rahat ortamda masajınızı yapmak masajı daha etkili yapabilir. Rahatlatıcı atmosfer, loş ışık, hafif müzik, tütsü yakmak yardımcı olacaktır.
Evde veya doğal ortamda baş ağrısı ve baş ağrısını hafifletme uygulanabilir ve kolay yöntemdir. Şiddetli baş ağrısı, kronikse için uzman hekime danışmanız sağlığınız için önemlidir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN