Beyin yakan optik illüzyon testi: Resimdeki gizli kediyi 4 saniyede bulmak için en az 130 IQ'ya sahip olmanız gerekiyor

Beyin yakan optik illüzyon testi: Resimdeki gizli kediyi 4 saniyede bulmak için en az 130 IQ'ya sahip olmanız gerekiyor

Optik illüzyon görme testi: Yalnızca olağanüstü görsel yeteneğe sahip kişiler, resimde saklı kediyi 4 saniyede fark edebilir. Yapabilir misin? Şimdi bu meydan okumayı deneyin!

Optik illüzyonlar beynimizi kandırmak için yaratılmış görsel görüntülerdir. Bunlara görsel yanılsamalar da denir ve popüler kültürde sıklıkla basit zeka testleri olarak kullanılırlar.

Araştırmaya göre, optik illüzyonlar konsantrasyonu ve dikkat süresini iyileştirmeye yardımcı olabilir, böylece ileri yaşlarda bilişsel gerilemenin önlenmesine yardımcı olabilir. En keskin gözlere sahip biri misiniz? Bu meydan okumayı deneyin ve hemen öğrenin!

1-009.jpg

RESİMDE SAKLANAN KEDİYİ BULUN

Yukarıda paylaşılan fotoğrafta perdelerin önünde elinde süpürge ve kovayla bir kadın görülüyor. Başlıktan da anlaşılacağı gibi bu resimde gizli bir kedi var.

Gizli kediyi 4 saniyede bulabilir misin? Zamanınız şimdi başlıyor! Bu basit meydan okuma gözlem becerilerinizi test edecek. Resmi dikkatlice kontrol edin.

GİZLİ KEDİYİ GÖRDÜN MÜ?

Gizli kediyi fark ettiniz mi? Yalnızca keskin gözlere sahip insanlar kediyi diğerlerinden daha hızlı fark edebileceklerdir. Zaman bitiyor. Resme dikkatli bakın, kedi çok akıllıca bir yerlerde saklanıyor. Acele edin, zaman geçiyor.

Süre doldu. Artık bakmayı bırak. Kediyi fark ettin mi? Olağanüstü görsel becerileriyle gizli kediyi fark etmeyi başaran keskin gözlü okuyuculara kocaman bir alkış.

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Kediyi bulamayanlar aşağıdaki çözüme göz atabilirler. Gizli kedi, perdelerin kıvrımları ile kadının sol omzu arasındaki boşluktan oluşturulan bir taslak olarak fark edilebiliyor.

2-002.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN