Bulaşık makinesi tabletinin farklı kullanım alanlarının olduğunu biliyor muydunuz? Öğrenenler denemeye koşuyor

Bulaşık makinesi tabletinin farklı kullanım alanlarının olduğunu biliyor muydunuz? Öğrenenler denemeye koşuyor

Bulaşık makinesi tabletleri, bulaşıkları temizlemek, lekeleri çıkarmak ve yağları gidermek için kullanılır. Bu tabletler, bulaşıkları temizlerken aynı zamanda bulaşık makinesinin içindeki parçaları da temizler. Peki bulaşık makinesi tabletinin başka alanlarda da kullanıldığını biliyor muydunuz?

Bulaşık makinesi tabletlerini bulaşık makinesi için kullanıyoruz. Ama bu tabletleri sadece kendinize temiz bulaşıklar elde etmek için kullanabileceğinizi mi düşündünüz? O zaman yanılıyorsun! Evdeki her türlü ev işi için çok kullanışlıdırlar. Başka bir deyişle; onları sadece bulaşık makinesinde kullanmak gerçek bir israf.

BULAŞIK MAKİNESİ TABLETLERİNİN BU KADAR ÇOK İŞLEVLİ OLACAĞI KİMİN AKLINA GELİRDİ?

n6xth-1658922386-2726.webp

FRİTÖZ

Aklımıza gelebilecek en can sıkıcı işlerden biri fritözümüzü temizlemektir. Fritözün içindeki fazla yağın tamamını çıkarmak çok zordur. Şans eseri, bir bulaşık makinesi tableti bu görevi çok daha kolaylaştırabilir. Boş fritözün yaklaşık dörtte üçünü ılık suyla doldurun ve bir bulaşık makinesi tableti ekleyin. Fritöz sepetini de orada bırakın. Fritözü açın ancak 90 °C'den daha fazla ısınmadığından emin olun. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Ardından, fritözü sıcak suyla durulayın. Ekstra ipucu: fritözü temizlerken tipik bir derin kızartma kokusu yayılma olasılığı yüksektir, bu nedenle bir pencere açmanızı öneririz.

13523929-700x400.webp

KIZARTMA KOKULARI

Pek çok insanın sorun yaşadığı bir şey, söz konusu belirli yemeği pişirdikten uzun süre sonra bile evlerinde kalan yemek kokusudur. Bu, özellikle biraz balık kızarttığınızda veya patates kızarttığınızda olur. Evinizdeki bu kokulardan kurtulmanın kolay bir yolu bulaşık makinesi tableti kullanmaktır. Tek yapmanız gereken büyük bir tencere alıp içini iyi bir su tabakasıyla doldurmak. Kısık ateşe koyun ve bulaşık makinesi tableti ekleyin. Yemek kokuları tenceredeki su tarafından emilecek ve eviniz bir kez daha mis gibi kokacak!

fincanlardaki-cay-kahve-lekelerinin-temizligi.jpg

KAHVERENGİ LEKELER

Aramızdaki gerçek çay fanatikleri bu soruna aşinadır: çaydanlıklarda, kupalarda ve bardaklarda kalan çirkin kahverengi lekeler. Bulaşıkları yıkarken ne kadar ovalarsanız fırçalayın, onlardan kurtulmak çok kolay değil. Şans eseri, bunun için bir çözümümüz var: bulaşık makinesi tableti. Bir çaydanlığa biraz kaynar su ve bir bulaşık makinesi tableti doldurun veya bu bulaşık makinesi tablet suyunu kupalara paylaştırın. Bunun bir saat oturmasına ve ıslanmasına izin verin ve ardından dikkatlice durulayın. Kahverengi lekelerin kaybolduğunu fark edeceksiniz!

ter-leke.webp

SARI LEKELER

Kurtulması zor bir leke daha: örneğin beyaz tişörtlerdeki sarı lekeler. Koltuk altlarının etrafındaki sarı lekeleri çıkarmak özellikle zordur. Yine de bir bulaşık makinesi tableti bu sorunu sizin yerinize çözecektir. Tek yapmanız gereken çamaşır makinenize bir tablet eklemek. Sadece normal yıkama programını takip et ve kıyafetlerin tekrar inci gibi bembeyaz olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN