Çalışmayan gençlere müjde! Günlük 360 TL cep harçlığı ödenecek: Başvuranların hesabına bu şart ile yatırılacak

Çalışmayan gençlere müjde! Günlük 360 TL cep harçlığı ödenecek: Başvuranların hesabına bu şart ile yatırılacak

İş arayan gençler için sağlanan cep harçlıkları ile ilgili müjde verildi. Ücretler arttı! Peki şartlar nedir? Tüm detaylar haberimizde.

İş arayan insanlar işsizlik sürecinde maddi sorunlarla da boğuşmaya devam ediyor. İŞKUR bu durumun hafifletilmesi için iş arayan gençlere cep harçlığı vermeye devam ediyor. Peki ödemelerden kimler faydalanabilir? Başvuru şartları nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İŞKUR GENÇLERE CEP HARÇLIĞI

İŞKUR iş arayan gençler için düzenlediği eğitim programları ile birlikte istihdam sağlanmasına yardımcı olurken aynı zamanda iş arayan gençlere günlük olarak ödeme de yapıyor. İş arayan kişiler 327.18 TL, öğrenciler 245.38 TL, işsizlik maaşı alanlar ise 163.59 TL ödeme alıyor. İşsizlik eğitim programları kapsamında en fazla 6 ay, diğer sektörler için de 3 ay sürecek şekilde planlanıyor. Eğitim programlarına 18 yaşını geçen ve 29 yaşını tamamlamayan herkes katılabiliyor. Eğitimler siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı, kodlama gibi birçok alanda veriliyor. Geleceğin mesleği olarak anılan bu alanlarda eğitim programları 9 ay süreyle veriliyor. 

İŞKUR Günlük Cep Harçlığı

Eğitim programları günde en az 5 saat, en fazla 8 saat olacak şekilde haftanın 6 günü yapılıyor. Aynı zamanda eğitim programlarına katılan kişilerin günlük 359.90 TL olarak ayda 26 gün 9 bin 357 TL ödemeleri de yatıyor ve GSS ve iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Eğitim programlarına başvurular İŞKUR şubelerinden ve internet üzerinden yapılabiliyor. İŞKUR eğitim programlarına katılım sağlamak için İŞKUR kaydı olunması, 15 yaşının geçilmesi, işverenin birinci ve ikinci dereceden yakını olmaması, emekli olunmaması, program kapsamında sene içinde olacak programlarda vergi numarası altında işyerlerinde sigorta olmaması gerekmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN