Çay poşetini klozete atıp olacakları izleyin! Sonuçlarını asla tahmin edemezsiniz

Çay poşetini klozete atıp olacakları izleyin! Sonuçlarını asla tahmin edemezsiniz

Çayı içtikten sonra posasını ve çay poşetini çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Çay poşeti hayatımızın birçok alanında temizlik işlerimizi kolaylaştıran etkiler sağlıyor. İşte, çay poşetinin temizlikte kullanım alanları...

Sallama çayların poşetleri ev temizliğinde şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Tuvaletten ayakkabı temizliğine kadar neredeyse her temizlik alanında kullanılan çay poşetlerinin işlevini öğrenince artık çöpe atmayacaksınız.

cay-poseti-temizlik-3.jpg

AYAKKABIDAKİ KÖTÜ KOKULARI YOK EDER

Mynet'tin derlediği habere göre, çay sadece temizlikte değil aynı zamanda kötü kokuları yok etmekte de işe yarıyor. Sıcaktan ve çok giyilmekten kokmaya başlayan ayakkabıdaki kokuyu gidermek için ayakkabının içine bir çay poşeti bırakın. Hatta etkisini artırmak için demlenmiş ve kurutulmuş poşet çay koyabilirsiniz.

cay-poseti-temizlik-1.jpg

BUZDOLABI KOKUSUNU GEÇİRİR

Dışarıdan alınan besinlerin kokusu ve buz kokusu buzdolabının kötü kokmasına neden olur. Kapağı açar açmaz yüzünüze vuran o kokudan kurtulmak istiyorsanız hemen kurumuş çay yapraklarını ağzı açık bir kaba koyarak buzdolabına bırakın. Çay poşetleri, tıpkı kabartma tozu gibi buzdolabı kokularını emebilir. Ya da ağzı açık bir kabı kurumuş çay yapraklarını bir veya iki gün buzdolabına koyabilirsiniz. Yapraklar keskin sarımsak ve soğan kokularını bile emecektir.

cay-poseti-temizlik-2.jpg

PARKELERİ PARLATIR

Siyah çay, tarihi boyunca pek çok parke zemini paspaslamak için kullanılmıştır. Çaydaki tanik asit, mat eski parke zemini temizler ve parlaklık katar. Çay kullanarak parke zemini temizlemek için şu birkaç adımı izleyin:

* Bir tencereye su kaynatın ve suya beş ila altı poşet çay ekleyin. Isıyı kapatın ve çayın oturmasına ve yaklaşık 10 dakika demlenmesine izin verin.

* Çayı dikkatlice paspas kovanıza dökün. Gerekirse sıcaklığı düşürmek için soğuk su ekleyin. Sırılsıklam bir paspas istemediğiniz için paspasınızı çay suyunun içine koyun ve iyice sıkın.

* Çay solüsyonunun herhangi bir renk değişikliği oluşturmadığından emin olmak için küçük bir alanı gizli bir yerde paspaslayarak başlayın. Renk değişikliği yoksa, paspas suyunuz olarak çay solüsyonunu kullanarak zemini normalde yaptığınız gibi paspaslayın. Zeminin kurumasına izin verin.

* Bu yöntem parke zeminleri temizlemek için iyi olabilir, ancak laminant parke zeminleri paspaslamak için çay kullanmamalısınız.

cay-poseti-temizlik-7.jpg

MİKRODALGAYI TEMİZLER

Suyu kaynatın ve tencereyi ocaktan aldıktan sonra demlemek için birkaç yeşil çay yaprağı ekleyin. İşlenecek kadar soğuduktan sonra, mikrodalga fırınınızın içini ve dışını yıkamak için çay suyunu kullanın. Kokuları gidermeye ve taze kokulu bir koku eklemeye yardımcı olacak.

cay-poseti-temizlik-4.jpg

BÖCEKLERİ KAÇIRIR

Kemirgenlerin çay kokusundan nefret ettiğini biliyor muydunuz? Haşerelerin çıkabileceği yerlere kuru çay poşetlerini bardakların içine koyarak yerleştirin. Üstüne birkaç damla nane yağı damlatın. Bir süre sonra ortalıkta dolaşan haşerelerin yok olduğunu fark edeceksiniz.

cay-poseti-temizlik-5.jpg

KLOZETİ TEMİZLER

Tuvalet taşlarının sararmasından mı muzdaripsiniz? Çözüm çok basit çay dökün ve biraz bekleyin. Klozete attığınız çayı 1 saat bekletin sifona basmayın daha sonra fırça ile ovalayın ve olacakları kendiniz seyredin. Temizlik için kullanılabilen çay kirleri yumuşatacak ve taşlarınızı parlatacak böylece güç sarf etmeden kolayca temizleyebileceksiniz.

cay-poseti-temizlik-6.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN