Çayı böyle içenler işini biliyor! Hem lezzeti artıyor hem de faydası: Etkisini duyunca hep böyle içeceksiniz

Çayı böyle içenler işini biliyor! Hem lezzeti artıyor hem de faydası: Etkisini duyunca hep böyle içeceksiniz

Son zamanlarda çaya tuz atma tartışmaları gündem olurken, uzmanların en çok tavsiye ettiği çay tüketme yöntemi belli oldu. Öyle ki bu yöntemle çayın hem lezzeti artıyor hem de faydası. İşte, uzmanların mutlaka böyle için dediği o yöntem…

Türklerin olmazsa olmaz içeceği çay günün her anında tüketiliyor. Ancak her şeyde olduğu gibi çayın da fazlası zarar olabiliyor. Bu yüzden de uzmanlar çayı sade tüketmek yerine limonla tüketmenin daha faydalı olduğunu söylüyor. Peki, limonlu çayın faydaları nelerdir? İşte cevabı…

LİMONLU ÇAYIN FAYDALARI

Çay içeriğindeki tanen isimli maddeden dolayı vücudun demiri emmesini azaltıyor. Bu da demir eksikliği anemisine neden olabiliyor. Fakat çaya limon ekleyerek içtiğinizde, limonda bulunan C vitaminiyle demirin emilimi artıyor. C vitamini, demirin sindirim sisteminden kana geçimini kolaylaştırıyor. Bu da demir eksikliğini önlemeye yardımcı oluyor.

limonlu-cayin-faydalari-1.jpg

Ayrıca limon kilo kontrolü sağlamanıza da yardımcı oluyor. Limonlu çay, vücutta bulunan fazla suyu atıyor. Böylece ödem oluşumu engelleniyor. Aynı zamanda limonla birlikte tüketilen çay, metabolizmanın hızlanmasını sağlarken iştahı da azaltıyor. Bu etkisi de kilo vermek isteyenlerin yararına oluyor. Limonlu çay özellikle diyet yapanlar tarafından tercih edilebilir.

Bağışıklığı güçlendiren limon; içeriğindeki C vitamini, antioksidanlar ve flavonoidler sayesinde vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir. Limonlu çay, enfeksiyonlarla savaşır, ateşi düşürür, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara iyi gelir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN