Cilt sağlığınızı geliştirmek mi istiyorsunuz? Cildiniz için bu 3 meyveyi yiyin parlayın

Cilt sağlığınızı geliştirmek mi istiyorsunuz? Cildiniz için bu 3 meyveyi yiyin parlayın

Parlayan bir cilt, bir insanın genel sağlığına karar verir. Cilt, akne, sivilce, siyah nokta, pigmentasyon vb. Toksinlerin atılmasında kullanılan araçlardan biridir. Bu cilt problemlerini neden yaşadığımızı hiç fark ettiniz mi?

İnsan vücudu, sindirim sisteminin yiyecekleri sindirmesine yardımcı olan her dakika birçok kimyasal değişikliğe uğrar. Bu süreçte reaksiyonlardan herhangi biri bozulursa, bazen cilde yansıyan toksinlerin salınmasına neden olarak kızarıklık veya sivilce gibi reaksiyonlara neden olur. Bu nedenle ne zaman sağlıklı bir ciltten bahsetsek, bağırsak sağlığıyla da bir ilişkisi vardır. Bağırsak sağlıklıysa, tüm vücut sağlıklıdır, zihin sakindir ve metabolizma hızlanır, böylece bağışıklığı artırır. Bütün bunlar cildi tamamen sağlıklı ve doğal olarak parlatır. Meyveler renkli, çekici ve sağlıksız bir bağırsaktan sağlıklı bir bağırsak geliştirmede hayati bir rol oynayan mikro besinler, antioksidanlar ve lifler açısından zengindir. Tüm meyve türleri hemen hemen eşit miktarda nitelik içerir, bu da onları bağırsak dostu yapar. Meyvelerde bulunan lifler ve enzimler, bağırsağın düzgün çalışmasına yardımcı olur, böylece besinlerin kan dolaşımında uygun şekilde emiliminde iyi çalışır.

SAĞLIKLI CİLTLER İÇİN MEYVE LİSTESİ

papaya-nedir-001.webp

1. PAPAYA :

Papayalar hemen hemen her mevsim bulunur ve cildimizin bakımı için fayda sağlar. Cildi pigmentasyon ve kuruluktan iyileştirmeye yardımcı olan papain içerir. Salgılanan kolajen cildin elastikiyetini artırır, böylece kırışıklıkları ve diğer yaşlanma belirtilerini azaltır. Bu meyveler, güneş yanığının giderilmesine ve cilt tonunun aydınlatılmasıyla parlaklık kazandırılmasına yardımcı olan A ve C vitaminleri bakımından zengindir.

Beslenme Uzmanından İpucu: Bağırsak ve cilt sağlığı için her gün küçük bir porsiyon yiyin. Küçük bir parça papayayı ezin ve yüzünüze sürün ve 10 dakika bekletin. Bu cildi tazeleyecek ve parlamasını sağlayacaktır.

karpuzun-sagliginiza-faydalari-7185-1.jpg

2. KARPUZ :

Karpuz, cildi nemli tutan ve kollajeni uyaran A, C ve E vitaminleri ile birlikte yüksek miktarda su içeriğine sahiptir. Karpuzun derisi, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve güneş yanığı sırasında cildi sakinleştirmeye yardımcı olur ve doğal pul pul dökülme sağlar. Karpuzdaki likopen cildimizi zararlı güneş ışınlarından korur.

Beslenme Uzmanından İpucu: Cilt sağlığı için günlük bir porsiyon alın. Karpuzu dilimleyin veya küp şeklinde doğrayın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Cildinizi toz, güneş yanığı ve kuruluktan arındırmak için soğuk küpü yüzünüze sürün.

muz-hakkinda-bilgiler.jpg

3. MUZ :

Muz potasyum, manganez, kalsiyum, vitaminler (C, B6, B12) ve antioksidanlarla doludur. Bu sadece cildin kalitesini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda saçın dokusunu da geliştirir. Muz, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt problemlerini iyileştirmeye yardımcı olan doğal yağlar içerir. Muzda bulunan Biotin, hücre bölünmesi sürecini hızlandırarak akne izlerinin giderilmesine yardımcı olur.

Beslenme Uzmanından İpucu : İyi bağırsak fonksiyonu ve cilt bakımı için günde bir tane ayırın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN