Çöpe attığınıza pişman olacaksınız! Portakal kabuklarını rendeleyip içerisine karbonat ekleyip olacakları izleyin

Çöpe attığınıza pişman olacaksınız! Portakal kabuklarını rendeleyip içerisine karbonat ekleyip olacakları izleyin

Portakalı yemek için ise önce kabuğunu soyarız. Kabuklarını soyduktan sonra da çöpe atarız. Ancak portakal kabuklarını çöpe atmak yerine kullanarak birçok faydasından yararlanabiliriz. İşte portakal kabuğunun kullanım alanları...

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan portakal hem tadı hem de sağlıklı yapısı ile çokça tercih ediliyor. Portakal kabuklarının faydaları ise saymakla bitmiyor. Portakal kabuklarını birçok farklı alanda kullanmak mümkün.

portakal-kabugu-ile-neler-yapilabilir.jpg

PORTAKAL KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

Kilo vermeye yardımcı detoks suyu:

Portakal kabukları içerdiği yüksek C vitamini sayesinde metabolizmayı hızlandırırlar. Portakal kabuklarını bir gece öncesinden su içerisine bırakır ve sabahları kalktığınızda bu suyu içerseniz, kıs sürede sağlıklı şekilde kilo vermeye başlayabilirsiniz.

Dişleri beyazlatır:

Portakal kabukları içerdiği sağlıklı bileşenler sayesinde dişlerde beyazlama etkisi gösterirler. Portakal kabuklarının çöpe atmak yerine dişlerinize sürdüğünüz zaman dişlerinizin kısa sürede beyazladığını göreceksiniz. Dilerseniz portakal kabuklarının iç kısmına bir miktar karbonat serpebilir ve bu şekilde etkisini arttırabilirsiniz.

Aromalı Türk kahvesi hazırlayın:

Türk kahvesinin standart halde tüketilmesinin yanında alternatif bazı fikirler ile kahvenizi tatlandırabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için, portakal kabuklarının iç kısmını oyabilir ve Türk kahvenizi ölçek şeklinde ayarlayarak kabuk içerisine koyabilirsiniz. Daha sonra bu kabuğu bir cezve gibi kullanarak ocakta kaynatabilir, ortaya çıkan eksantrik aromanın keyfini sürebilirsiniz.

Karbonat ile temizlik malzemesi:

Portakal kabuklarını aynı zamanda temizlikte de kullanabilirsiniz. İçerdiği asidik değerler sayesinde portakal kabukları güçlü temizlik malzemelerine dönüşebilir. Bu yöntemi kullanmak için portakal kabuklarını rendeleyin ve bir kaşık karbonat, 1 su bardağı su ile blenderden geçirin. Ortaya çıkan kremi su ile karıştırarak sprey şişesi içerisinde kullanabilirsiniz.

Kokulu doğal mumlar:

Portakal kabuklarını doğal kokulu mumlara çevirebilirsiniz. Evlerde kullandığını mumlarla yapabileceğiniz bu dekoratif ürünü hazırlamak için öncelikle mumu eritin. İçerisine 10 - 15 damla kadar portakal suyu ilave etikten sonra eriyen mumu portakal kabuğu içerisine dökün ve fitilini orta kısmına yerleştirin. Donduktan sonra mumunuzu kullanabilirsiniz.

Grip ve nezleye doğal çözüm:

Portakal kabuklarının kaynatılması ve ortaya çıkan suyun içilmesi sayesinde özellikle kış aylarında grip ve nezle gibi dönemsel hastalıklardan korunmak mümkün hale geliyor. Portakal kabuklarının kaynatılması sayesinde içerisindeki besin değerleri suya geçiyor ve bu su ılık halde iken tüketildiğinde bağışıklığı güçlendiriyor.

Keklerin tadı artık daha güzel:

Portakal kabuklarını rendeleyerek dilediğiniz yemek ya da tatlı içerisinde aroma verici olarak kullanabilirsiniz. Daha çok kekler için kullanılan bu yöntemde, rendelediğiniz portakal kabuklarını çiğ harcın içerisine ilave etmeniz yetiyor. Hem tat hem de koku olarak enfes sonuçlar elde etmek için mutlaka deneyin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN