Dermatologların sır gibi sakladığı 3 maske tarifi: Kuru ciltler için günlük cilt bakımı...

Dermatologların sır gibi sakladığı 3 maske tarifi: Kuru ciltler için günlük cilt bakımı...

Kuru cilt, insanların günlük olarak uğraştığı birçok cilt bakımı sorunlarının başında geliyor. Cildinizde pullanma, gerginlik veya kaşıntı hissediyorsanız, muhtemelen kuru cilt ile uğraşıyorsunuzdur.

KURU CİLDİN SEBEBİ NEDİR?

Kuru cilt başta genetik olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kuru cilt sorununa çevre, mevsim değişikliği, nem, aşırı yıkama ve tahriş edici maddelere veya sert sabunlara maruz kalma gibi bir dizi faktörün de etki ettiği biliniyor.

Neyse ki, kuru cilt için basit evde yapılabilen uygulamalar da var. Özellikle nemi vurgulayan bir cilt bakım rutünü oluşturmak, cildinizin beslenmesini ve nemli kalmasını sağlamak için en önemli şeydir .

Kuru ciltler için aşağıda size önereceğimiz bu rutünü adım adım uygulayın.

SABAH AKŞAM NEMLENDİRİCİ İLE TEMİZLEMEK

Temizleme rutininizi, cildinizi nemi emmeye hazırlarken besleyici bileşenler eklemenin ilk adımı olarak düşünün. Temizleyici türünüz ve pul pul dökülme sıklığınız, ürünlere olan duyarlılığınıza ve cildinizin mevcut nem seviyelerine bağlı olmalıdır. Cildinizi temizlerken mutlaka kuruluk oranına göre bir nemlendirici kullanın.

CİLDİNİZİ İKİ KERE Mİ TEMİZLEMELİSİNİZ?

Bu tamamen size kalmış. Çift temizlik, ciltteki sıkıntıların kısa zamanda giderilmesini sağlayabilir ve ek ürünlerin daha da etkili olmasını sağlar. Cildinizi tazelemek ve nemli bir görünüm elde etmek için bir yağ temizleyici ve ardından bir krem ​​​​temizleyici kullanın. Yani çift temizlik yapabilirsiniz.

CİLDİNİZİ NE SIKLIKLA SERUMLA BESLEMELİSİNİZ?

Nemi kaybetmeden cildi dengede tutmak için haftada bir kez kuru ciltler için hazırlanan bir serum kullanın. Bu, serum gibi ürünlerin cilt bariyerine tamamen nüfuz etmesine izin verirken cildinizin parlak kalmasını sağlayacaktır.

KURU CİLTLER İÇİN SEÇİLEN TEMİZLEYİCİLERDE BELERE DİKKAT ETMELİ?

Kuru ciltler için en iyi yüz yıkama jeli, genellikle kiri, yağı temizlerken cildin yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olmalıdır.

SÜT VE BAL MASKESİ

Çiğ süt iyi bilinen bir nemlendiricidir, yüzünüze sürmeniz hızlı sonuç verir. Bu maske cildinizi nemlendirecek ve pürüzsüz ve esnek tutacaktır. Bu yüz maskesini yapmak için 1 çay kaşığı süt, 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı aloe vera jeli ve 2 damla herhangi bir esansiyel yağı karıştırın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve cildinize eşit şekilde uygulayın. 15 dakika sonra ılık su ile yıkayınız. Bu maske cildinizin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

MUZ YOĞURT VE BALLI YÜZ MASKESİ

Bu yüz maskesi cildinizi iyi nemlendirecek. Mutfak dolabınızda rahatlıkla bulabileceğiniz bu malzemeler ile bu maskeyi yapabilirsiniz. Malzemeleri göz kararı ile bir kapta karıştırarak bir macun elde edin. Bu macunu yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletin. Yüz maskesi kuruduktan sonra ılık suyla yıkayın.

SALATALIK VE ALEO VERA YÜZ MASKESİ

Bu maske sadece cildinizi nemlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda gözeneklerinizi sıkılaştıracak ve cildinizi aydınlatacaktır. Bu maskeyi yapmak için bir salatalığı soyun ve bir karıştırıcıya atın ve üzerine 2 yemek kaşığı aloe vera jeli ekleyin. Malzemeler kalın ve tutarlı bir karışım oluşturana kadar karıştırın. Bu salatalık ve aloe vera hamurunu yüzünüze sürün ve 30 dakika sonra soğuk suyla durulayın.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN