Devlet dairelerinde çalışacak 20 bin personel aranıyor! KPSS'siz en az ilkokul mezunu: Maaş detayını duyan başvuruyor!

Devlet dairelerinde çalışacak 20 bin personel aranıyor! KPSS'siz en az ilkokul mezunu: Maaş detayını duyan başvuruyor!

81 il genelinde binlerce çalışana istihdam sağlanmaya devam ediliyor. En az ilkokul, lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapacakları yeni bir ilan yayınlandı. 1627 güvenlik görevlisi, 16.637 vasıflı işçi ve 2708 temizlik personeli istihdam edileceği bilgisi paylaşılırken toplam 20.772 çalışanın istihdamı için iş başvuruları açıldığı bildirildi. Başvurularla ilgili tüm detaylar haber içeriğimizde yer almaktadır.

Türkiye İş Kurumunun personel alım ilanları Resmi Gazete yer aldıktan sonra, 81 eyalette engelli ve engelli olmayan 20.772 yeni çalışanın işe alınacağı konusu hakkında detaylar netleşmeye başladı.

İşverenler en az bir ilkokul derecesine, bir lise önlisans derecesine ve bir lisans derecesine sahip olanların istihdam edileceğini bildirdiler. Ayrıca 1.627 silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi, 16.637 işçi ve 2.708 temizlik personeli istihdam edilecek. Başvurular İŞKUR veya ALO 170 hatları üzerinden online olarak yapılmaktadır. Adayların 31 Ocak 2023'e kadar başvuru yapabilecekleri kaydedildi. Bizlerde; hangi kurum ve kuruluşların hangi üniversitelerde, hangi belediyelerde alım yaptığını haberimizin içeriğinde sizler için hazırladık.

Devlet dairelerinde çalışacak 20 bin personel aranıyor

HANGİ KURUMLAR PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Türkiye İş Kurumu ve Resmi Gazete'de yayınlanan ilanlara göre 20 bin 972 kişi, aralarında Tarım Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluşa personel alımı yapılacak. Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da personel alımı yapacağının bildirildiği açıklamada bazı kurumların KPSS şartı istediği bazı kurumların ise KPSS şartı istemediği ifade edildi.

Bu kadroların hem hükümlüler için hem de engelli kadroları içerdiği aktarılırken Personel alımı yapan kurum ve kuruluşlara ilişkin detayların İŞKUR'un resmi sitesi üzerinden yayınladığı kaydedildi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN