Dr Mehmet Öz, ömrünüzden ömür çalan o malzemeleri açıkladı! Bu ürünleri sakın evde bulundurmayın!

Dr Mehmet Öz, ömrünüzden ömür çalan o malzemeleri açıkladı! Bu ürünleri sakın evde bulundurmayın!

Hayatımızda yaygın olarak kullandığımız bazı malzemeler sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. Dünyanın da yakından takip ettiği isimlerden biri olan ve Amerika'da yaşan Dr. Mehmet Öz evde kullandığımız bazı malzemelerin ömrümüzden zaman çaldığını açıkladı.

Dünyada ünlü Dr. Mehmet Öz, Amerika'da yaşıyor ve yaptığı açıklamalarla tüm dünya onu yakından takip ediyor. Sık sık sağlıklı yaşam tüyoları paylaşan Mehmet Öz, günlük hayatımızda alışkanlık haline getirdiğimiz bazı zararlı ürünleri de açıkladı.

camasri-suyu.jpg

ÇAMAŞIR SUYU

İçerisinde amonyak bulunan çamaşır suyu, evdeki yüzeyleri temizlemek için kullanılıyor. Hijyen elde etmek için kullanılan çamaşır suyu ise kullanılırken göze kaçabilir, üst solunum yolunu tahriş eder, ciğerlere kadar, mide bulandırır ve kusmaya neden olabilir. Evlerinizde çamaşır suyu kullanmak yerine ona alternatif olarak karbonat ve sirkeden faydalanabilirsiniz.

BÖCEK İLAÇLARI

Özellikle yaz aylarında sıklıkla kullandığımız sinek kovucu ilaçlar da sağlık açısından oldukça sakıncalı. Mehmet Öz, evde çöp tutmamayı tavsiye edip, bitkisel böcek kovucu yöntemleri öneriyor.

sinek-ilavic.jpg

EV KOKULARI

Özellikle son dönemde oldukça yaygınlaşan evin her bölümüne yerleştirilen ve eve güzel koku salması için kullanılan spreyler ya da koku çubukları, havanın kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu kokular, akciğerlerin ve solunum yollarının dokusuna zarar verebiliyor.

oda-kokusu.jpg

TRANS YAĞLAR

Doymamış yağ olan trans yağlar, kötü kolesterolü yükseltir, iyi kolesterolü düşürür ve kalp-damar hastalıklarına neden olur.

doymamis.jpg

TOLUEN

Ojelerde, boyalarda ve mumlarda bulunan petrol bazlı parafin, havaya yayıldığında toluen, sinir sistemine hasar verebilir. Toluen de diğer kimyasallar gibi buharlaşıp ciğerlere girebilir ve alerjiye neden olabilir.

TÜTÜN

Birçok kişi tütün ürünleri arasında sadece sigaranın zararlı olduğunu düşünse de aslında sigara gibi, pipo, puro, nargile de oldukça zararlıdır.

deterjan.jpg

NPE İÇEREN DETERJANLAR

Nonilfenol etoksilat olarak bilinen ve kısaltması NPE olan kimyasal madde, kullandığımız birçok üründe yer alıyor. Çamaşır deterjanı, şampuan ve temizlik malzemelerinde sıklıkla karşımıza çıkan NPE, düşük sperm sayısına, adet döngüsünü bozmaya ve üreme sisteminin bozulmasına neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN