Duşakabindeki siyah lekeleri çıkarmanın yolunu sizinle paylaşıyoruz! İşte tesisatçıların sır gibi sakladığı o yöntem

Duşakabindeki siyah lekeleri çıkarmanın yolunu sizinle paylaşıyoruz! İşte tesisatçıların sır gibi sakladığı o yöntem

İster banyo fayanslarınızı koruyor olun, ister bir pencereyi kapatıyor olun, kullanılacak malzeme silikon dolgu macunudur. Çok yönlü olmasına ve çeşitli yüzeylerde kullanılabilmesine rağmen, bu tip dolgu macunu sonsuza kadar sürmeyecektir.

Duş mükemmel sıcaklıkta ve siz içeri girmek üzereyken duştaki silikonun üzerinde siyah bir küf görüyorsunuz! Kendi kendinize “Bu nasıl olabilir? Duşumu temiz tutarım!” diye kendi kendinize konuşuyor olabilirsiniz. Siyah küf, nem ve su nedeniyle duşta büyüyebilir.

Sevseniz de sevmeseniz de, banyonuzu temizlemek her ev rutininin önemli bir parçasıdır. Ancak her şeyin hızlı bir şekilde silinmesi yeterli değildir. Kontrol altında tutulmazsa, kir çok hızlı bir şekilde birikebilir ve küçük şeyler banyonuzun düzgün çalışmasını ve olabildiğince iyi görünmesini engelleyebilir. Bu nedenle, sık sık banyonuzu derinlemesine temizlemeniz önemlidir. Bunun can sıkıcı bir görev olabileceğini biliyoruz.

black-mold-on-silicone-around-the-shower-tub-and-sinks-50-1024x683-jpeg.webp

Banyo, evde en sık kullanılan yerlerden biridir. Nem orada toplandığından, küf gibi ilgili sorunlara eğilimlidir. Siyah küf genellikle duşta görülür çünkü suyun birikip saklanabileceği birçok yer vardır. Küf oluşumunu tedavi etmemek alerjileri alevlendirebilir, solunum problemlerine neden olabilir, derz ve dolgu macunu kalıcı olarak lekeleyebilir ve sadece göze batabilir.

Duş kabinleri, temizlenmesi zahmetli olabilecek birçok küçük elemanla doludur. Öyleyse, duş kabininizi kirliden parlak hale getirmek için en iyi derinlemesine temizlik ipuçlarımızdan bahsedelim.

Silikonlu duşta siyah küf nasıl temizlenir? Cevabımız üzerine beyaz sirke püskürtmeyi deneyin ve ardından silin. Bu her zaman işe yarayacak mı? Evet! Sirke güçlüdür ve zararlı etkileri olmayan bir kimyasal gibi çalışır. Bu, gerekirse daha sert kimyasallara geçmeden önce başlamanın en çevre dostu ve en sağlıklı yoludur.

how-to-clean-black-mold-in-shower-on-silicone-50-1024x684-jpeg.webp

DUŞTA SİLİKON ÜZERİNDEKİ SİYAH KÜF NASIL TEMİZLENİR?

Duşta silikon üzerindeki siyah küfü temizlemenin en çevreci ve sağlıklı yolu, kalıba damıtılmış beyaz sirke püskürtüp ardından silmektir. Daha önce de belirtildiği gibi, beyaz damıtılmış sirke güçlüdür ve temizlik maddesi olarak kullanılabilir. Bunu yapmak için ellerinize eldiven taktığınızdan emin olun, böylece küf cildinize bulaşmaz. Küfün küçük çatlaklarda olduğunu fark ederseniz, eski bir diş fırçası kullanın, üzerine sirke püskürtün ve ardından çatlağı ovalayın. Sirke işe yaramazsa, çamaşır suyu kullanabilirsiniz, ancak kimyasallar zararlı olduğundan eldiven ve yüz maskesi taktığınızdan emin olun.

İkinci Yöntem

Siyahlamış silikonların üzerine beyaz sirke yada çamaşır suyu dökün hemen ardından pamuk yada havlu kağıt ile sorunlu olan bölgeleri kapatın. Birkaç saat bu şekilde kalmasına izin verin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN