Efsane geri döndü! Özcan Deniz Kızıl Goncalar dizisindeki rolüyle mesaj üzerine mesaj verecek

Efsane geri döndü! Özcan Deniz Kızıl Goncalar dizisindeki rolüyle mesaj üzerine mesaj verecek

FOX TV'nin yeni dizisi Kızıl Goncalar, Ekim ayında sete çıkmaya hazırlanıyor. Kızılcık Şerbeti dizisinin yapımcısı Faruk Turgut, yeni dizisinde Özgü Namal ve Özcan Deniz gibi usta isimleri bir araya getirirken, dizide ülkemizin en büyük sorunlarından birine de değinilerek mesaj üzerine mesaj verilecek. İşte, Kızıl Goncalar dizisinin konusu ve Özcan Deniz'in rolünün önemi...

Dizide, sekülör ve muhafazakar bir ailede yetişen doktor Levent'le, Doğu Anadolu bölgesinde kapalı ve muhafazakar bir ailede yetişmiş olan Meryem'in karşılaşması, Türkiye'nin görmezden gelinen o gerçeğini ortaya koyacak. Bir tarafta doktor Levent bir tarafta ise temizlikçi Meryem'in hayat hikayesi ekrana yansıtılacak.

Kadrosunda Mert Yazıcıoğlu'nun da yer aldığı dizide, çeşitli mesajlarla Türkiye'nin içine düştüğü kültürel ve siyasi çekişmenin yansıması öne çıkacak.

TÜRKİYE'NİN O GERÇEĞİNİ ANLATACAK

Senaristliğini Necati Şahin'in yaptığı dizide Özcan Deniz'in yükü ise oldukça ağır. Yurt dışına gitmeyi tercih eden Türk doktorların durumuna dikkat çekilen hikayede Özcan Deniz'in hayat vereceği Doktor Levent karakterinden seyirciye önemli mesajlar verilecek.

Gold Film'in sahibi Faruk Turgut, dizide doktorların Türkiye gerçeklerini anlatacaklarını şu sözlerle duyurdu:

“Özcan Deniz bir doktoru oynayacak. Babası 28 Şubat generallerinden biri… Özellikle 28 Şubat’ta Türkiye’deki türban meselesinin öyle veya böyle sebeplerinden biri… Doktor, o kültürünün içinde yetişmiş ama özellikle doğuda görev yaptığı süreç içerisinde temasta olduğu bir ailenin hayatını farklı bir boyuta getirebilmek adına da ciddi bir çabası olacak.

p-h-1-ic.jpg

Ayrıca son dönemde Türkiye’nin en büyük kanayan yerlerinden biri olan Türk doktorlarının ülkeyi terk etmeye nedenlerine de ayrı bir pencerede eleştirel bir boyutta göndermeler yapacağız.

Doktor Levent’in eşi Türkiye’den ziyade yurt dışında mesleğin devam ettirme konusunda kararlı… Bu konuda eşiyle ters düşecek. Bunun eleştirisi olacak. Hem Türkiye’nin içinde bulunduğu somut yaşama hem mesleki kariyerlerini ülke dışında devam ettirme çabasında olan doktorların meselelerine farklı bir bakış açısı getirmeyi hedefliyoruz.”

Turgut'un bu ifadeleri, Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan, yetişmiş kişilerin Türkiye'yi bırakarak başka ülkelere yerleşme arzusunun diziye yansıyacağını göstermiş oldu. Öyle ki dizi şimdiden yeni sezonun en çok tartışılan projeleri arasında olacağını da gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN