EYT'de flaş açıklama! Hazırlıklar yapıldı, kredi müjdesi verildi! Hem kamu hem özel bankalar verecek!

EYT'de flaş açıklama! Hazırlıklar yapıldı, kredi müjdesi verildi! Hem kamu hem özel bankalar verecek!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) iile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Kıdem tazminatı gider pusulasında yer alan işverenlere yönelik destekte hükümet harekete geçti.Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni KGF paketi için hazırlıkların başladığını duyurdu. İşverenlerin bir süredir aradığı kredi yardım paketinin detayları da ortaya çıktı. İşte detaylar..

Emeklilik süreciniz (EYT) tamamlanmak üzere. EYT kapsamında işveren emeklilik ödemelerini kolaylaştırmaya yönelik tedbirler kapsamında yeni Kredi Koruma Fonu desteği sağlanacak. Maliye Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Hazine destekli KGF kefaleti uygulaması yakın zamanda açıklanacaktır.

HEPSİNİ KAPSAYACAK BİR PAKET HAZIRLANIYOR

Hazırlanmakta olan paket, 150 milyar liralık garantili bir miktarla erken aşamada açıklanacak. Esnaf ve KOBİ'ler başta olmak üzere birçok sektördeki işletmelere önemli finansman fırsatları yaratması beklenen paketin, Türkiye'nin ekonomik modelinde uygulanan seçici kredilendirme politikasının bu sektörleri de etkilemesi ve pakete dahil edilmesi bekleniyor.

Hazine destekli KGF kefaleti uygulaması

BAKAN NEBATİ, YENİ KGF PAKET ÇALIŞMALARININ BAŞLADIĞINI SÖYLEDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıkladığı pakette, ödemesiz süreye ek olarak en az yüzde 75 oranında garanti şartı aranıyor. Garanti paketine kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar da dahil edilerek şirketler için uygun finansman seçenekleri yaratılacak.

Bakan Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın son günlerde EYT'lilerle birlikte çalıştığını hatırlatarak Maliye Bakanlığı'nın kredi paketi hazırlamaya başladığını söyledi. Maliye Bakanlığı tarafından karşılanan KGF kefaleti ile makul finansman koşullarıyla emeklilik katkı payı olarak sunulacağını aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN