EYT'liler bankaları coşturdu! Emekli promosyonunda böyle rakam hiç duyulmadı: Ne 5 ne 10 bin!

EYT'liler bankaları coşturdu! Emekli promosyonunda böyle rakam hiç duyulmadı: Ne 5 ne 10 bin!

EYT'den hak sahibi vatandaşların sayısının artmasıyla birlikte merakla bankaların promosyon tutarında değişikliğe gidip gitmeyeceği araştırılıyor. Peki emekli promosyonları ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

Emekli vatandaşların merakla promosyon araştırmaları devam ediyor. Peki promosyon konusunda asgari tutar kaç olmak zorunda? EYT sonrası promosyon ödemeleri nasıl olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİ PROMOSYONLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

EYT ile birlikte başlangıçta 2 milyon 500 bin vatandaşın emekli olması bekleniyor. Aynı zamanda EYT'den faydalanarak emekli olacak vatandaşlar ilk emekli maaşlarını Mart ayında alacak. Emekli vatandaşlar ise merakla bankaların promosyon tutarlarında yapacağı değişimleri bekliyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında 42.35 olarak belirlenen zam tutarı sonrasında bu sene Ocak ayında yüzde 30 maaş zammı yapıldı. Bu değişimle birlikte bankalar da promosyon tutarlarında değişikliğe gitti. Bankaların promosyon tutarlarındaki değişik EYT'den faydalanacak vatandaşları da ilgilendiriyor. Emekli olan vatandaşlar emeklilik sözleşmelerini imzalarken ya da e-Devlet sistemine giriş yaparak emekli maaşını alacakları bankayı seçebilecekler ve emekli maaşları o banka aracılığıyla hesaplara geçecek.

Emekli Promosyon Tutarları Ne Kadar Oldu

SGK MİNİMUM PROMOSYONLARI BELİRLEDİ

SGK EYT sonrasında bankaların müşterilerine vereceği asgari promosyon tutarlarını da güncelledi. SGK tarafından belirlenen asgari emekli promosyon tutarları şu şekilde; 3 bin 500 TL'ye kadar emekli maaşı alan vatandaşlar 3 bin TL; 3 bin 500 TL ile 7 bin 500 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 3 bin 500 TL; 7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 4 bin 500 TL; 10 bin TL ve üstünde emekli maaşı alan vatandaşlar ise 5 bin TL promosyon ödemesi alabilecek. Ocak ayında yüzde 30 olarak belirlenen zamların Temmuz ayında tekrar yükselebileceği ve bunun sonucunda bankaların verdiği emekli promosyonlarının da artması tahmin ediliyor. Bu durumda bankaların vereceği emekli promosyon tutarları tekrar 10 bin ve 15 bin TL arasında değişebilecek.

BANKA SEÇİMİ YAPARKEN NEYE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR

Emekli maaşını taşıyacak ya da ilk kez emekli maaşı alacak vatandaşların banka seçimi yaparken bazı konulara dikkat etmesi gerekiyor. Bazı bankalar şart aramadan emekli promosyonu verirken bazı bankalar maaşı almak için taahhüt istiyor. Bazı bankaların ise ek ödeme, fatura ödemesi ya da aylık kredi kartı harcaması gibi şartları bulunuyor. Banka seçimi yaparken promosyon almak için bu şartları iyi değerlendirmek gerekiyor.

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSYON TUTARI

Ziraat Bankası emekli promosyonu almak için vatandaşın maaşını bankaya taşıması ve 3 yıl bankadan maaş alma sözü vermesi gerekiyor. Aynı zamanda promosyon almaya hakkı olan vatandaş 2020 senesinden itibaren devam eden haklarını iade etmelerine gerek kalmadan tekrar başvuruda bulunabilecekler. Emekli promosyon tutarları ise şu şekilde; 3 bin 500 TL altında emekli maaşı alan vatandaşlar 3 bin TL; 3 bin 500 TL ve 7 bin 500 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 3 bin 500 TL; 7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 4 bin 500 TL; 10 bin TL üstünde emekli maaşı alan vatandaşlar ise 5 bin TL emekli promosyon ödemesi alacak.

HALKBANK EMEKLİ PROMOSYON TUTARI

SGK tarafından minimum promosyon ödemelerini belirledikten sonra Halkbank tarafından belirlenen emekli promosyon ödemeleri şu şekilde; 3 bin 500 TL altında emekli maaşı alan vatandaşlar 3 bin TL; 3 bin 500 TL ve 7 bin 500 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 3 bin 500 TL; 7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 4 bin 500 TL ve 10 bin TL ve üstünde emekli maaşı alan vatandaşlar 5 bin TL promosyon ödemesinden faydalanacak. Promosyon ödemeleri 3 senelik peşin olarak yapılacak.

Emekli Promosyonlarında Yapılan Değişiklikler

VAKIFBANK EMEKLİ PROMOSYON TUTARI

Vakıfbank yeni düzenleme sonrasında emeklilere verilecek promosyon tutarları şu şekilde belirlendi; 3 bin 500 TL altında emekli maaşı alan vatandaşlar 3 bin TL; 3 bin 500 TL ve 7 bin 500 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 3 bin 500 TL; 7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 4 bin 500 TL ve 10 bin TL üstünde emekli maaşı alan vatandaşlar 5 bin TL promosyon ödemesinden faydalanacak. Ödemeler 3 senelik peşin olarak yapılacak.

AKBANK EMEKLİ PROMOSYON TUTARI

Akbank emekli maaşını bankaya taşıyan ve 3 sene bankadan maaş alma taahhüdü veren müşterilerine 7 bin TL'ye kadar promosyon ödemesi yapacak. Akbank'ın promosyon alabilmek için en önemli şartı maaşını 3 sene bankadan alma sözü vermek olarak belirlendi.

GARANTİ BBVA EMEKLİ PROMOSYON TUTARI

Emekli maaşını Garanti BBVA bankasına taşıyan emekli vatandaşlar 6 bin TL'ye kadar promosyon ödemesi alabilecekler aynı zamanda ek 1.500 TL ödemesi de yapılacak.

DENİZBANK EMEKLİ PROMOSYON TUTARI

Denizbank emekli maaşını bankaya taşıyan ve 3 sene maaşını bankadan alma sözü veren vatandaşlara maaşlarına göre promosyon ödemesi yapıyor. Promosyon ödemeleri ise şu şekilde; 3 bin 500 TL ve altında emekli maaşı alan vatandaşlar 3 bin TL; 3 bin 500 TL ve 7 bin 500 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 3 bin 500 TL; 7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 4 bin 500 TL ve 10 bin TL üstünde emekli maaşı alan vatandaşlar 5 bin TL promosyon ödemesinden faydalanacak.

ING EMEKLİ PROMOSYON TUTARI

Maaşını bankaya taşıyan bütün müşterilere ING tarafından en bir şart aranmadan 7 bin 500 TL promosyon ödemesi veriliyor.

İŞ BANKASI EMEKLİ PROMOSYON TUTARI

İş Bankası emekli maaşını bankaya taşıyan ve 3 sene bankadan alma sözü veren müşterilerine 7 bin 500 TL'ye kadar promosyon ödemesi yapıyor.

KUVEYT TÜRK EMEKLİ PROMOSYON TUTARI

Emekli Sandığı, SGK ve Bağ Kur emekli maaşını bankaya taşıyan müşterilere yapılan promosyon ödeme tutarları şu şekilde; 3 bin 500 TL'ye kadar maaş alan vatandaşlar 3 bin 600 TL; 3 bin 500 TL ve 7 bin 500 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 4 bin 200 TL; 7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlar 5 bin 400 TL ve 10 bin TL üstünde emekli maaşı alan vatandaşlar 6 bin TL ödeme alıyor.

TEB EMEKLİ PROMOSYON TUTARI

Emekli maaşını TEB'e taşıyan müşterilere 7 bin TL'ye kadar promosyon ödemesi yapılıyor. Aynı zamanda yakınını bankaya ilk kez maaş alması için getiren müşterilere her kişi için 250 TL, toplam 500 TL ek ödeme yapılıyor.

TÜRKİYE FİNANS PROMOSYON TUTARI

SGK, Emekli Sandığı, Bağ Kur emekli maaşlarını Türkiye Finans'a taşıyan ve 3 sene bankadan maaş alma sözü veren müşterilere promosyon ödemeleri şu şekilde yapılıyor; 3 bin 500 TL'ye kadar emekli maaşı alan vatandaşlara 3 bin 500 TL; 3 bin 500 TL ve 7 bin 500 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlara 5 bin TL; 7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasına emekli maaşı alan vatandaşlara 6 bin 500 TL ve 10 bin TL üstünde emekli maaşı alan vatandaşlara 7 bin 500 TL ödeme yapılıyor.

YAPI KREDİ PROMOSYON TUTARI

Yapı Kredi SGK emekli maaşını bankaya taşıyan ve 3 sene bankadan maaş alma sözü veren müşterilerine promosyon taahhütnamesi sonrasında ödeme yapıyor. Promosyon ödemeleri şu şekilde yapılıyor; 3 bin 500 TL'ye kadar emekli maaşı alan vatandaşlara 4 bin 200 TL; 3 bin 500 TL ve 7 bin 500 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlara 4 bin 900 TL; 7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlara 6 bin 300 TL ve 10 bin TL ve üstünde emekli maaşı alan vatandaşlara 7 bin TL ödeme yapılıyor. Aynı zamanda ek ödül taahhütnamesi kapsamında 60 gün içinde iki fatura otomatik ödeme talimatı verilirse müşterilere 200 TL ödül veriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN