Faydası saymakla bitmeyen aronyayı evinizde yetiştirin! İşte saksıda aronya büyütmenin püf noktaları

Faydası saymakla bitmeyen aronyayı evinizde yetiştirin! İşte saksıda aronya büyütmenin püf noktaları

Faydası saymakla bitmiyor! Aronyanın faydalarını duyan yemeyi kesmek istemiyor. Kilosu pahalı olan aronyayı az tüketmek yerine evinizde yetiştirin! Evinizde yetiştirdiğiniz aronyaları doya doya tüketebilirsiniz! İşte saksıda aronya büyütmenin püf noktaları...

Sağlığa olan faydalarıyla öne çıkan yaban mersini süper faydalı bir meyvedir. Beyin fonksiyonlarını artırıcı özellikleriyle bilinen yaban mersini vücut için son derece faydalıdır. Zararlı maddeleri temizler ve besin değeri yüksektir. İşte bu nedenle her evde bulunmalı ve sıkça tüketilmelidir. Son derece faydalı bu meyveleri marketten almak yerine evinizde yetiştirmek de mümkün.

DOĞRU ZAMANI SEÇİN

5f93e989bf21441a487e718e.webp

Baharın başında, yani şu aylarda, güneş alan ve kumlu olmayan bir toprak seçerek yaban mersini fidanlarınızı ekin. Bu bitkiler bol suya ihtiyaç duyar, bu yüzden toprağı kuru gördüğünüzde düzenli sulama yapmaya özen gösterin.

DOĞRU ALANI HAZIRLAYIN

Yaklaşık 50 cm derinliğinde ve 45 cm genişliğinde bir çukur yeterli olacaktır. Fidanları diktiğinizden itibaren 4 hafta sonra gübreleme işlemini yapmayı unutmayın.

TOPRAĞI ÖRTÜN

Fidanları ektikten hemen sonra, üzerini kuru otlar, talaş ve odun parçaları ile örtmek daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.

DÜZENLİ BAKIM YAPIN

Her kış, ölü dalları budayarak yaban mersinlerinizin sağlıklı ve verimli olmasını sağlayın.

HASAT ZAMANI

aronya-meyvesi.jpg

Temmuz sonu gibi yaban mersinleri tüketilmeye hazır olacaktır. Bu lezzetli meyveleri tadını çıkarabilirsiniz.

Birkaç yıl sonra, tahmin ettiğinizden daha fazla miktarda yaban mersini üreteceksiniz. Bu sağlıklı atıştırmalığı ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN