Filizlenen patateslere veda edin! Bu basit yöntemi deneyin ilk günkü gibi taze yiyin

Filizlenen patateslere veda edin! Bu basit yöntemi deneyin ilk günkü gibi taze yiyin

Uzun süre bekleyen patatesler bu bekleme sürecinde filizlenmeye başlar. Bu filizlenmeyi engellemek için ise bazı basit yöntemler uygulamak gerekiyor. İşte, patateslerin filizlenmesini engelleyecek ve uzun süre taze kalmasını sağlayacak yöntemler…

Türk mutfağında çeşit çeşit yemek ve salata olarak tüketilen patatesin yeri oldukça ayrıdır. Özellikle kış döneminin gelmesiyle birlikte kış hazırlığı yapanlar çuval patateslerini de hazır tutmaya başladı. Fakat bu süreçte herkesin tek bir endişesi var o da patateslerin filizlenme sorunu. Uzun süre muhafaza edilen patatesler genellikle bir süre sonra filizlenmeye başlıyor. Ancak her şeyin olduğu gibi bunun da bir çözümü var. Peki, patates filizlenmesi nasıl önlenir? İşte o sorunun yanıtı…

PATATES FİLİZLENMESİ NASIL ÖNLENİR?

Filizlenmenin en önemli nedeni nemdir. Bu yüzden patatesi saklama koşulları büyük önem taşıyor. Patateslerinizi filizlenmeden saklamak için yapmanız gerekenler şunlardır:

SERİN VE KURU ORTAMDA SAKLAMA

Patateslerinizi serin, kuru ve karanlık bir yerde saklayın. Bu patateslerinizin filizlenmesini engelleyecektir.

patates-filizlenmesi-nasil-onlenir-1.jpg

IŞIKSIZ KARANLIK ORTAM

Patatesler ışığı çok sevmez. Bu yüzden ışık almayan karanlık bir ortamda sakladığınızda patateslerinizin ömrü uzayacak ve filizlenmeyecektir.

DİĞER BESİNLERDEN AYIRIN

Patatesi diğer meyve ve sebzelerle birlikte tutmak da doğru değildir. Kimi meyve ve sebzeler etilen gazı üretebiliyor. Bu da patatesin filizlenmesine neden oluyor.

patates-filizlenmesi-nasil-onlenir-2.jpg

DÜZENLİ KONTROLÜNÜ SAĞLAYIN

Patateslerinizi belirli aralıklar ile kontrol ederek filizlenenleri hemen çıkarın. Böylece sağlam patateslere yayılmasını engellemiş olursunuz.

HAVALANDIRMAYA DİKKAT EDİN

Patateslerinizi koyduğunuz yeri mutlaka havalandırın. Böylece nem birikmeyecek ve patatesler uzun süre taze kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN