Gold Film'den 'Kızıl Goncalar' açıklaması

Gold Film'den 'Kızıl Goncalar' açıklaması

Yayınlandığı ilk günden bu yana gündemden düşmeyen 'Kızıl Goncalar' dizisine ilişkin Gold Film'den açıklama geldi. Şirket, 'diziye verilen cezadan memnun olacakları' yönündeki haberleri yalanlayarak, RTÜK'ün vereceği her karara saygılı olacaklarını bildirdi. Gold Film açıklamasının devamında, "RTÜK Başkanımız Ebubekir Şahin Bey ve Sayın Üyelerimizin Türk Milleti adına doğru kararı vereceklerine olan inancımız da tamdır." ifadesine yer verdi.

FOX TV ekranlarında her pazartesi izleyicilerle buluşan, bazı tarikat ve cemaatlerin rahatsız olup kaldırılmasını istediği, tarihi mekanlardaki çekim izinlerinin bakanlıklar tarafından iptal edildiği ve RTÜK’ün inceleme başlattığı 'Kızıl Goncalar' dizisi hakkında dizinin yapım şirketi tarafından açıklama yapıldı.

kizil-goncalar.jpg

'VERİLECEK HER KARARA SAYGILIYIZ'

Gold Film tarafından yapılan açıklamada 'diziye verilen cezadan memnun olacakları' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. RTÜK'ün haklarında vereceği her karara saygı duyacaklarını belirten şirket açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

kizil-goncalar2.jpg

"Şirketimiz tarafından yapımı gerçekleştirilen "Kızıl Goncalar" isimli dizimizle ilgili RTÜK'ün inceleme başlattığı ve karar aşamasında olduğu şu günlerde, "dizimize verilecek cezadan memnun olacağımızı" iddia eden haberler tamamen manipülasyon ürünü ve dizimize ve şirketimize zarar vermeye ve RTÜK üst Kurulu Üyelerini, inceleme ve karar aşamasında, şirketimiz aleyhine ceza verilmesi için olumsuz etkilemeye yönelik kasıtlı haberlerdir. Şirketimiz 30 yıldır faaliyet göstermekte olup, resmi makamların ve özellikle RTÜK Üst Kurulunun vereceği her karara saygılı olacaktır. RTÜK Başkanımız Ebubekir Şahin Bey ve Sayın Üyelerimizin Türk Milleti adına doğru kararı vereceklerine olan inancımız da tamdır.

Saygılarımızla kamuoyuna arz olunur."

CHP'DEN TEPKİ

CHP’nin Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, diziyi Meclis gündemine taşıdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren Bulut şöyle konuştu:

bulut.jpg

"Dizinin çekimlerinin iptal edilmesinde tarikatların ve cemaatlerin baskısı etkili olmuş mudur? Bakanlığınızın görevleri arasında kız çocuklarının eğitim imkânlarına erişiminin iyileştirilmesi ve engellerin ortadan kaldırılması, kız çocuklarının toplumda daha güçlü olmaları, çocuk evliliklerin önüne geçmesi yok mudur? Bakanlığınız dizinin topluma verdiği hangi mesajdan rahatsız olmuştur? Kızıl Goncalar dizisine çekim iznini hangi kurum vermiştir? Diziye çekim izni verilirken herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? Televizyonlarda gösterilen dizilerin izinleri tarikatların, cemaatlerin ve iktidarınıza yakın medya organlarının isteğine göre mi iptal edilmektedir? Bakanlığınızın hangi derneklerle protokolleri bulunmaktadır? Bu protokoller hangi amaçla imzalanmıştır?"

kizil-goncalar3.jpg

KIZIL GONCALAR KONUSU

Başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz'in yer aldığı Gold Film imzalı dizi birinci ve ikinci bölümleriyle reytinglere damga vurdu.

Reyting verilere göre; dizi, ABC1 kategorisinde en çok izlenen dizi oldu.

Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN