Hadislerde bile faydası anlatılıyor! Çörekotu yağının fazla bilinmeyen faydaları: Bunu kullananın ne başı ağrıyor ne dişi

Hadislerde bile faydası anlatılıyor! Çörekotu yağının fazla bilinmeyen faydaları: Bunu kullananın ne başı ağrıyor ne dişi

Hayatımızın bir yerinde mutlaka adını duyduğumuz ya da tattığımız çörek otu hakkında aslında bilinmeyen birçok bilgi bulunuyor. Öyle ki hadislerde bile çörek otunun faydasından söz edilirken bin bir derde deva olması çoğu kişi tarafından bilinmiyor.

İbrahim Saraçoğlu, sık sık sağlıklı besinlerle alakalı bilgilendirme yaparken son olarak çörek otu yağının faydalarından bahsetti. Şifalı bitkiler arasında yer alan çörek otu yağı günümüzde birçok araştırmaya konu oluyor. Özellikle de kanserli hücrelerin temizlenmesinde etkili olan çörek otu yağı, İslam kültüründe de önemli bir yere sahiptir. Öte yandan Antik Yunan’dan Eski Mısır’a kadar uzanan bir kültürü olan çörek otu yağı ülkemizde neredeyse her bölgede yetişiyor.

BİNBİR DERDE DEVA ÇÖREK OTU YAĞI

Siyah küçük susamlı taneleri olan çörek otu yağı, içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde insan vücudu için oldukça faydalıdır. Bol vitamin bulundurmasıyla bağışıklık sistemini de kuvvetlendiren çörek otu yağı özellikle de A, B, C vitaminleri açısından zengindir.

yeni-proje-23.jpg

ÇÖREK OTU YAĞININ BAŞLICA FAYDALARI

Çörek otu yağının en önemli özelliklerinden biri yara iyileştirici özelliklerinin bulunmasıdır. Bunun yanı sıra baş ağrısına iyi gelmesiyle bilinen bit ottur.

Bağırsak kurtlarını düşüren çörek otu yağı, kabızlığı giderir, sindirim sistemini rahatlatıcı bir yanı vardır. Gaz problemine de iyi gelir. Öte yandan basur için de iyileştirici yanları vardır.

Solunum sistemine de iyi gelen çörek otu yağı, astım ve alerjik reaksiyonlara karşı da koruyucu etkiye sahiptir.

yeni-proje-24.jpg

İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde kan basıncını düşürerek, yüksek tansiyonu dengeye koyar. Kolesterole de iyi gelen çörek otu yağı, emziren annelerde de süt artışına yardımcı olur.

Tüm bunların yanı sıra eklem ağrılarına, artrit ve romatizmaya iyi gelen çörek otu yağı, kas ağrıları için masaj yöntemiyle sık sık kullanılmaktadır.

UZMAN İSİM SIK SIK ÖNERİYOR

Doktor İbrahim Saraçoğlu, çörek otu yağının sedef hastalığına karşı doğal destek olarak kullanıldığını açıkladı. Sedef hastalığı için kullanırken her sabah 3 çay kaşığı çörek otu yağı, bir yemek kaşığı yoğurt ile karıştırılarak içilmesi gerektiğini söyleyen uzman isim bu kürün en az 15 gün yapılması gerektiğini ifade etti.

yeni-proje-25.jpg

ÇÖREK OTU YAĞI HADİSLERDE DE GEÇİYOR

Ebû Hüreyre (r.a.) bir hadiste şöyle der, ‘Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Ölüm hariç, hiçbir dert yoktur ki, çörek otunda ona karşı bir şifa olmasın.’ (Buhari, Tıb 7/12 ve Müslim, Selâm 29, hadis no: 2215). Çörek otu kara habbe olarak da bilinir, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN