Halıdaki karpuz kiraz kahve çay lekesini saniyede siliyor! Deterjandan 1000 kat daha güçlü

Halıdaki karpuz kiraz kahve çay lekesini saniyede siliyor! Deterjandan 1000 kat daha güçlü

Yazın ev hanımlarının en çok şikayet ettiği konulardan biri halılara bulaşan lekelerdir. Hele bir de beyaz halılarda oluşan karpuz, kiraz, kahve ve çay lekeleri çıkmak bilmiyor. Peki halılarda oluşan lekeler nasıl geçer? Bu formülü halınıza uygulayın ne leke kalacak ne de iz. Deterjandan 1000 kat daha güçlü. Tek formül ile halılarınız tertemiz olsun. İşte halılardaki lekeleri söküp atan o mucizevi yöntem...

Halılarda oluşan lekeler ev hanımlarının başına büyük dertler açabiliyor. Özellikle çay, karpuz ve kiraz lekelerini geçirmek neredeyse imkansızdır. Peki halılarda meydana gelen lekeler nasıl geçer? Kimse bu formülü bilmiyor, halılardaki lekeleri anında söküp atıyor. Deterjandan 1000 kat daha güçlü! Tek yapmanız gereken lekenin üzerine biraz döküp ovalamak. Halılarınız pırıl pırıl parlayacak.

fggfgf-2023-08-02t155137-159.jpg

HALI LEKELERİ EN KOLAY NASIL GEÇER?

1- SİREKELİ SUYU DENEYİN

Beyaz sirke ve sıcak su ile bir karışım hazırlayıp sprey şişe içine ekleyin. Lekeli bölgeye bu karışımı defalarca püskürtün. Birkaç dakika sonra soğuk bir bez ile lekeyi temizlemeye çalışın. Aşama aşama temizlemede leke gidecektir. Eğer ilk temizlikte biraz daha leke kaldıysa spreyi birkaç defa daha kullanabilirsiniz.

2- BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICI

Bir anlık dalgınlığa gelip halıya çay döktüyseniz endişe etmeyin. Hemen çay dökülen bölgeye bulaşık makinesi parlatıcısını bir miktar dökün ve yaklaşık 1 saat kadar bekleyin. Bekledikten sonra soğuk havlu ile bölgeyi temizleyin. Dairesel hareketler çizerek temizlerseniz çay lekesinin yok oluşuna şahit olabilirsiniz. Hangi marka kullanmalıyım diyorsanız; herhangi bir bulaşık makinesi parlatıcısı işinizi görebilir.

3- KARBONAT VE SICAK SU

Halıdan şekerli çay lekesi nasıl çıkar endişenizi karbonatlı su ile yok edeceğiz. Çay dökülen bölge için ufak bir kap içinde bir paket karbonat ve bir fincan sıcak su karışımı hazırlayın. Bu karışımı lekeli bölgeye dökün ve bir süre bekleyin. Daha sonra ılık bir havlu ile lekeyi ovalayın. Karbonat pek çok alanda etkili olduğu gibi halı temizliği konusunda da büyük işler yapacaktır.

4- ARAP SABUNU

Çok eski zamanlardan günümüze kadar kullanımı devam eden Arap sabunu, pek çok deterjanın içeriğinde de yer almaktadır. Halıdaki çay lekesini giderme konusunda da size yardım edecektir. Bir miktar Arap sabununu çay dökülen halıya sürün ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra ince bir tül veya havlu ile lekeli alanı temizleyin. Lekenin gittiğini görünce çok şaşıracaksınız.

fdfddf-52.jpg

5- MADEN SUYU

Halıdan kurumuş çay lekesi nasıl çıkar? Tabii ki maden suyu ile! Maden suyu kuruyan lekeleri yumuşatır ve temizlenebilir hale getirir. Leke olan halıya maden suyunu dökün. Birkaç dakika beklemeye geçin. Halıda kısa süreli bir köpürme meydana gelecektir. Bu işlemden sonra temiz ve ılık bir bezle halıyı ovalayın. Lekenin halıdan kalktığını görebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN