Halılardaki eski lekeler en kolay nasıl çıkarılır? Halı lekelerini 'şıp' diye çıkaran pratik ipuçları...

Halılardaki eski lekeler en kolay nasıl çıkarılır? Halı lekelerini 'şıp' diye çıkaran pratik ipuçları...

İnsanların en az yüzde 70'i bir halı lekesini örtmek için bir mobilyanın yerini değiştirmiştir. Mobilyalarınızın yerini değiştirmek o eski kurumuş lekeyi yeniden keşfedene kadar hızlı bir çözüm gibi görünüyor.

Lekesiz halı bile, rutin vakumlamanın tamamen ortadan kaldıramadığı toz, kir ve bakterileri barındırır. Tek seçeneğinizin halıyı kaldırmak ve sert zemin döşemeleri ile çıplak bir şekilde başbaşa kalmak gibi düşünebilirsiniz.

Neyse ki doğru ürün ve teknikle halınızı eski haline getirebilirsiniz. Çoğu durumda, ihtiyacınız olan ürünler zaten kilerinizde veya mutfak dolabınızda var.

Halıdan eski lekelerin nasıl çıkarılacağını öğrenmek için okumaya devam edin. Bu ipuçlarıyla, o lekeden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz.

HALIDAKİ ESKİ LEKELER NASIL ÇIKARILIR?

Eski lekeleri temizlemek söz konusu olduğunda sabırlı olun. Leke ne kadar uzun süre kalırsa, temizlenmesi o kadar zor olur. Lekeyi çıkarmak için birkaç farklı yöntem denemeniz gerekebilir.

leke.jpg

1. SU + BULAŞIK DETERJANI İLE BAŞLAYIN

Su ve bulaşık sabunu başlamak için en güvenli yöntemdir. Yün karışımlı halılar için yeterince güvenlidir ve leke tutmaz. Bu, lekenin neyden olduğundan emin olmadığınız durumlar için en iyi yöntemdir.

Bir bardak oda sıcaklığındaki suyu birkaç damla bulaşık deterjanıyla karıştırın. Leke üzerinde çalışmak için beyaz bir havlu veya mikrofiber havlu kullanın. Çok ıslatmayın, aksi takdirde halının altı da ıslanabilir.

Birkaç dakika bekletin ve ardından lekeyi temizlemek için temiz bir bez ve ılık su kullanın. Bu, sabunu halıdan çıkarmak içindir.

2. SU + SİRKE + BULAŞIK DETERJANI İLE BAŞLAYIN

2 bardak suyu bir çorba kaşığı sirke ve bulaşık deterjanıyla karıştırabilirsiniz. Bu, meyve suyu veya gıda boyası gibi suda çözünen daha sert lekeler için işe yarayabilir.

Solüsyonun bir kısmını uygulamak için temiz beyaz bir havlu kullanın. Birkaç dakika bekletin ve temiz suyla lekelerin üzerini silin. Eğer leke çıkmadıysa solüsyonun kalanı ile işlemi tekrarlayın.

3. KARBONAT + SİRKEYİ DENEYİN

Bu yöntem eski yağ lekeleri için harikadır. Lekeye işlem yapmadan önce halınızın gizli bir yerinde test ederek emin olun.

Leke üzerine bir kat kuru kabartma tozu serpin. Ardından, bir bardak beyaz sirkeyi bir bardak su ve birkaç damla bulaşık sabunu ile bir sprey şişesinde karıştırın. Sirke, lekeyi temizleyecek olan karbonata çarptığında köpürecektir.

Birkaç saat solüsyonun lekeye işlemesini bekleyin. Solüsyon sertleşecektir, ancak onu kırabilir ve emmek için elektrik süpürgenizi kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN